20 Eylül 2024 Cuma

Direnişlerinin 25. günündeki BBS işçilerine destek

Birleşik Metal-İş Sendikası, Gebze'de sendikalı oldukları için işten atılan BBS Metal işçilerine direnişlerinin 25. gününde fabrika önünde dayanışma eylemi yaptı.
Birleşik Metal-İş Sendikası, Gebze'de sendikalı oldukları için işten atılan BBS metal montaj elektrik fabrikası işçilerine direnişlerinin 25. gününde fabrika önünde eylem yaptı.
 
Eyleme Eğitim-Sen, 144 gündür direnen Flormar işçileri ile Birleşik Metal-İş üyesi işçiler katıldı.
 
Birleşik Metal-İş Başkanı Adnan Serdaroğlu tarafından yapılan konuşmada, BBS patronunun işçilerin örgütlülüğünü ve yeterliliğini yok sayarak dava açma yolunu tercih etmesinin iyi niyetten yoksun olduğunun altı çizildi. Serdaroğlu, patronun davayı yetkili olan Kocaeli İş Mahkemesi yerine Gebze İş Mahkemesi'nde açmasının dava süresini uzatma amacını taşıdığı vurgulandı.
 
Direnişte olan Cargill, Flormar, BBS ve 3. havayolu işçilerinin en insani ve yasal haklarının hukuksuzluğun hüküm sürdüğü bir ortamda patronlar tarafından engellendiği vurgulayan Serdaroğlu, kriz bahanesiyle iş güvencesinin tehdit altında olduğu diğer fabrikalardaki işçilere de mücadele ve dayanışma çağrısı yaptı.
 
Bütün direnişlerde belirgin bir şekilde görülen patronların yalan, zorbalık ve ayak oyunlarının BBS metal fabrikasında da kendisini gösterdiği belirten Serdaroğlu, işyerine idari yönetici olarak getirilen subay emeklisi bir kişinin işçilere silah göstererek tehditler savurduğu ve BBS patronunun kirli saldırılarının azmettiricisi olduğunun tüm fabrikadaki işçiler tarafından görüldüğünü söyledi.
 
"BBS işçisi kazanacak", "Yaşasın sınıf dayanışması", "BBS, Flormar omuz omuza" sloganlarının atıldığı eylem, başta BBS ve Flormar işçileri olmak üzere Gebze'deki diğer fabrikalardan gelen işçilerin halaylarıyla son buldu.