24 Eylül 2024 Salı

Devrimci Parti'den tecride açık tutum çağrısı

İmralı tecridinin tüm ülkeye yayıldığını ve en küçük hak arama mücadelesinin sindirilmeye çalışmak için kullanıldığını kaydeden Devrimci Parti, tecrit rejimine açık tutum alma çağrısı yaptı.

Devrimci Parti Genel Merkezi, 24 yıldır İmralı Hapishanesinde uygulanan ve ülkeye yayılan tecridin son bulması için açıklama yaptı. "Abdullah Öcalan üzerindeki tecride derhal son verin" başlıklı açıklamada, 24 yıldır İmralı Hapishanesinde uygulanan tecride dikkat çekildi.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın her türlü iletişim hakkının engellendiği belirtildiği açıklamada, Öcalan'ın yaşamına dair en küçük bir bilgi edinilemediği de eklendi. İmralı'da uygulananın sömürge hukuku olduğunun altı çizilen açıklamada, "Bu, zamana yayılmış mutlak bir tecritle ‘idam' rejiminin Öcalan şahsında sürdürülmesi ve Kürt halkına yönelik soykırım siyasetidir" denildi.

İmralı'da sürdürülen tecrit politikasının Cumartesi Annelerinden Akbelen'e, işçi grevlerinden gazetecilere her türlü hak arama mücadelesinin hedef alındığı belirtilen açıklama, şöyle devam etti: "Yüz yıldır sömürgecilik altında tutulan Kürt halkının özgürlük mücadelesiyle yan yana, omuz omuza durulmadıkça işçiler, emekçiler, demokratlar ve ezcümle Türkiye halkları da kölelik düzeninden kurtulamıyor. Egemenlerin Kürt halkına karşı yürüttüğü savaşın çarkları arasında, işçilere de sömürünün dişlileri altında kölece yaşam dayatılıyor. Sömürü iktidarına karşı Kürt halkıyla birlikte kazanabiliriz. Çöktürme Planı'nın devreye konulduğu 2014'ten bu yana Kürt halkına ve onun temsilcilerine yönelik yükseltilen savaş ve tecrit rejimi kabul edilemez. Bu tecridi sürdürenlerle gazetecilere kelepçe, akademiye pranga, işçiye açlık ve sefalet dayatanlar aynıdır. Gerçek ve tutarlı bir demokrasi mücadelesinin yolu Kürt halkının meşru mücadelesiyle dayanışmaktan geçmektedir. Türkiye işçi sınıfının iktidarı için mücadele yürüten Devrimci Parti olarak tüm aydınları, demokratları, sosyalist örgütleri, gazetecileri, işçileri, gençleri, kadınları, LGBTİ+ları Kürt halkına uygulanan tecrit rejimine karşı açık tutum almaya çağırıyoruz."