20 Eylül 2024 Cuma

Dev Yapı-İş: Havalimanı direnişinde tutuklananlar serbest bırakılsın

DİSK'e bağlı Dev Yapı-İş Sendikası, Genel Başkan Özgür Karabulut'un tutuklanması ile ilgili bir açıklama yaparak, Karabulut ve 3. havalimanı direnişinde tutuklanan herkesin serbest bırakılmasını istedi.
DİSK'e bağlı Dev Yapı-İş Sendikası, Genel Başkan Özgür Karabulut'un tutuklanması ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada saray rejiminin, derinleşen ekonomik krizin faturasını işçi ve emekçilere kesmeye ve inşaat sektöründe büyütüp holdingleştirdiği yandaş firmaların kârları azalmasın diye inşaat işçilerini baskı altında tutmaya çalıştığı ifade edildi.
 
3. havalimanı işçilerinin kötü çalışma koşulları ve artan iş cinayetlerine karşı başttığı direniş sonrası yaşananlara değinilen açıklamada, "Balık istifi servislerine, kurtlu yemeklerine ve kanımızı emen tahtakurusu sistemlerine ölüm sebebimiz 'iş kazası' yazılmasına karşı çıktığımız için iktidarın kolluk kuvvetleri yaşam alanı denilen esir kampımıza postalları ile girip kapıları kırarak 600 işçiyi rehin aldılar. 24 arkadaşımız tutuklandı. Yetmedi 3 arkadaşımızın ıslıklarından korktukları için tutukladılar. Sebebini bile bildirmeye gerek duymayan patronlar 6 arkadaşımızı daha tutuklandı. Bir çok işçi arkadaşımızı soruşturması devam ediliyor. Patronların korkusu sonucunda da işçiler kolluk kuvvetlerin gözetiminde çalıştırılıyor" denildi.
 
Karabulut'un 3. havalimanı işçilerinin sesi olduğu için DİSK Genel Merkez binası önünde gözaltına alınıp tutuklandığı belirtilen açıklamada şu ifadlere yer verildi:
"Özgür Karabulut emeği sömürülen ve yok sayılan işçilerin yanında olduğu için, işçi katliamları olmasın dediği için, şantiyeler mezarlığa dönüşmesin dediği için, işçinin yaşam alanında yemesine içmesine,  servisine, baretine ve tulumuna can güvenliğini patron çalmasın dediği için tutuklandı.
 
"Özgür Karabulut AKP iktidarının ranta ve talana dayalı ekonomik politikasını eleştirdiği için işçilerin haklarını dile getirdiği için tutuklandı.
 
"Özgür Karabulut işçi sınıfının sendikacısı olduğu için tutuklandı. Bugün yüzlerce şantiyede binlerce, işçinin ödemeleri yapılmamakta, binlerce aile bu nedenle geçinememektedir."
 
İnşaat işçileri olarak baskılar ve tutuklamaların kendilerini yıldıramayacağı kaydedilen açıklamada, Özgür Karabulut ve tutuklu işçilerin serbest bırakılması istendi.
 
Dev Yapı-İş Sendikası, açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı:
"Kanımızı emen tahtakurusu sisteminize karşı direneceğiz ve örgütleneceğiz. Emeğe saygı ve eşit yaşam hakkı talebimizde geri adım atmayacağız. Bir kez daha hukuk sisteminize sesleniyoruz. Tutuklanan arkadaşlarımız, sendikacılarımız, genel başkanımız serbest bırakılsın.
 
"Patronlar bilsin ki bu baskı, susturma ve sindirme politikalarına karşı boyun eğmeyeceğiz. Sokaklarda, meydanlarda, fabrikalarda ve şantiyelerde işçilerin yanında olmaya devam edeceğiz.
 
"Özgür Karabulutun dediği gibi 'Bu güne kadar hep şantiyelerde işçi ölümleri ile gündem olduk, bundan sonra direnişlerimizle gündem olacağız.'
 
"Tutuklu arkadaşlarımız ve sendikacılarımız serbest bırakılsın."