1 Ekim 2024 Salı

Dersim'de fırıncılar 3 gün boyunca ekmek satışına ara verdi

Dersim'de fırıncılar, artan un, maya ve enerji fiyatlarına tepki göstermek amacıyla 3 gün boyunca bayilere ekmek satışı yapmayacak. Fırıncılar, kapanma noktasına geldiklerini söyleyerek, yetkililere çözüm üretme çağrısı yaptı.

Arpa ve buğday fiyatlarına üst üste gelen zamlarla birlikte un fiyatları da artınca Dersimli fırıncılar tepki olarak 3 gün boyunca bayilere ekmek satışını durduğunu açıkladı. Artan maliyetlere dayanacak güçlerinin kalmadığını söyleyen fırıncılar, özellikle akaryakıt, un ve maya fiyatlarına yapılan zamlar nedeniyle kapanma noktasına geldiklerini vurguladı ve yetkililere seslerini duyma çağrısı yaptı.

Yeni Dersim sitesinin haberine göre, Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hıdır Belice de fırıncılara çağrı yaparak, "Her sıkıntı bir başka soruna bir başka sıkıntıya yol açıyor. Mümkün olduğunca bu sorunları gidererek, halkımızı, bakkal ve marketlerimizi mağdur etmemeye davet ederek, her zaman kapısına ekmek götürdüğünüz ekmek kapılarını  kapatmalarını özellikle rica ederek, iş ve çalışmalarında başarılar diledim" dedi. Çözüm isteyen fırıncılar, bayilere ekmek satışını durdurken, tezgahta satışın süreceğini aktardı.