24 Eylül 2024 Salı

Demiryolları emekçileri 47 haftadır eylemde

Demiryollarının özelleştirilmesine karşı BTS İzmir Şubesi'nin eylemi 47. haftasında. Yapılan eylemde, "Biz kamu emekçileri olarak üretim ve örgütlenmeden gelen gücümüz ile bu tür değişikliklere karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz" denildi. 

İzmir Alsancak Gar'da demiryollarının özelleştirilmesi ve sürgünlere karşı yapılan eylemler sürüyor. "Sürgünlere ve baskılara karşı oturma eylemi 47. haftasında" ve "Demiryolları halkındır satılamaz" yazılı pankartın açıldığı eylemin basın metnini BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol okudu. 

Döviz kurunda yaşanan aşırı dalgalanmalar ve beklentilerin çok daha üzerinde çıkan enflasyon rakamlarının halkın cebini yakmaya devam ettiğini kaydeden Akyol, "AKP iktidarı, yandaş sermaye gruplarını ihya etmeye dönük ekonomi politikasıyla, yaşanan krizi emekçilerin sırtına yıkmak için en temel tüketim kalemleri olan benzinden ekmeğe, sütten meyve-sebzeye, sigaradan içkiye, elektrikten doğalgaza halkın en temel ihtiyaçlarına  zam üstüne zam yapmaya devam ediyor. Sonra da sanki bu zamlara neden olan kendileri değil gibi sorumlu arıyor. Adeta milletin aklıyla alay ediyorlar" dedi. 

Ülkede artan baskı ve uygulanan politikalar sonucu ekonomik krizin gittikçe derinleştiğine dikkat çeken Akyol, şöyle devam etti: "Tüketim maddeleri üzerine getirilen zamlarla beraber ÖTV ve KDV gibi dolaylı vergilerin yükü emekçilerin sırtlarında her geçen gün daha ağırlaşmaktadır. AKP milletin vergileri ile millete hizmet eden ve hakları hukuki güvence altına alınan bir kamu anlayışı yerine kendisine biat edilen ve tüm çalışma hakları kendi iktidarına bağlı idarecilerin iki dudağı arasında olan çalışma sistemi istemektedir. Biz kamu emekçileri olarak üretim ve örgütlenmeden gelen gücümüz ile bu tür değişikliklere karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz."