22 Eylül 2024 Pazar

Demirtaş duruşmaya SEGBİS ile katıldı: Yargı Erdoğan tarafından yönlendiriliyor

"Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği" iddiasıyla yargılanan HDP eski Eş Genel Başkanı Demirtaş, yerel mahkemenin verdiği kararın İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından onaylanmasına tepki gösterdi, "Türkiye yargısının en azından bir kısmı, AKP Genel Başkanı?nın ağır baskısı ve açık talimatları doğrultusunda yönlendiriliyor" dedi.
Edirne F Tipi Hapishanesi'nde rehin tutulan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında yeni bir dava açıldı.
 
Demirtaş, Rusya ziyareti ardından yaptığı açıklamalarla "Cumhurbaşkanı'na hakaret etmek"le suçlandığı bir davanın duruşmasına SEGBİS ile katıldı.
 
Kısa bir savunma yapan Demirtaş, ilk önce AİHM'in kendisi hakkında verdiği kararı değerlendirdi, "AİHM'nin verdiği kararla ortaya çıktı ki, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 18. maddesini ağır bir şekilde ihlal eden Türkiye yargısının en azından bir kısmı, AKP Genel Başkanı’nın ağır baskısı ve açık talimatları doğrultusunda yönlendiriliyor" dedi.
 
İstanbul Bölge Mahkemesi'nin haklarında verilen hapis cezasını onadığını hatırlatan Demirtaş, "Son derece barışçıl bir konuşmamız üzerine ben ve Sırrı Süreyya Önder’e verilen ağır cezanın dün onanması da, açık bir şekilde AKP Genel Başkanı’nın 'karşı hamlemizi yaparız, işi bitiririz' söyleminden sonra verilmiş siyasi bir karardır" diye konuştu.
 
 
Demirtaş şunları söyledi: "AKP Genel Başkanı’nın söylediklerine karşı, mahkemelerde söyleyecek daha çok şeyim var. 50'ye yakın davam daha devam ediyor. Allah’tan başka kimseden korkumuz yoktur, yargılanmaktan da korkmuyoruz. Bu dosyanın birleştirilmesini talep ediyorum."
 
Mahkeme heyeti duruşmayı 27 Mart 2019 tarihine erteledi.