22 Eylül 2024 Pazar

DEM Parti Milletvekili Otlu'nun evi basıldı

DEM Parti Milletvekili Çiçek Otlu'nun İstanbul'da ikamet ettiği ev polisler tarafından kapısı kıralarak basıldı. Ankara'da olan Otlu, durumu komşularından öğrendi. Şahsına ait dijital metaryallere el konulduğunu kaydeden Otlu, "Seçim öncesi yapılan bu gözaltı terörü aynı zamanda seçim çalışmalarına yöneliktir. Faşist baskılara boyun eğmeyeceğiz" dedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu'nun evinin kapısı kırıldı, Otlu'nun bulunmadığı evde arama yapıldı. 

Meclis bugün 8. Yargı Paketi olarak da bilinen Ceza Muhakamesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini görüşmek üzere toplanacak. Yargı Paketinin görüşüleceği gün Otlu'nun ikamet ettiği ev sabah saatlerinde polis tarafından basıldı. 

Yasal prosedüre göre evi ve aracı dokunulmazlık kapsamında olun milletvekillerinin, evinde yapılacak arama öncesi kendilerine bilgi verilmesi gerekiyor. Ancak Otlu evinin basıldığını ve kapısının kırıldığını, polisler ayrıldıktan sonra komşularından öğrenildi. 

OTLU: FAŞİST BASKILARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ
ETHA'ya konuşan Otlu, şu ifadeleri kullandı: "Faşist rejim bir kere daha evime baskın yaparak gerçek yüzünü gösterdi. 10 yıldır o evde ikametgah ediyorum. İstanbul TEM o evin bir milletvekiline ait olduğunu bilmesine rağmen evin kapısını kırıyor. Evi araması için Bakanlığın izni ve benim bilgim olması gerekiyordu. Ama bu ülkede faşist yasalar olduğu için hukuk rafa kaldırılmış. Hukukun öldüğünü bir kez daha görmüş olduk. Şahsıma ait bilgisayar gibi digital materyaller de alınmış. Seçim öncesi yapılan bu gözaltı terörü aynı zamanda seçim çalışmalarına yöneliktir. Faşist baskılara boyun eğmeyeceğiz!"