24 Eylül 2024 Salı

Datça'da 1 Mayıs Cumhuriyet Meydanı'nda kutlandı

Datça Demokrasi Platformu, Cumhuriyet Meydanı'nda 1 Mayıs'ı kutladı.

Muğla'nın Datça İlçesi'nde Datça Demokrasi Platformu, 1 Mayıs dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Datça Demokrasi Platformu ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı eylemde yapılan açıklamada ,1 Mayıs'ın tüm dünyada kapitalist sömürü düzenine karşı işçi sınıfının mücadelesinin simgesel günlerinden birinin olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Düzenin sıvasının iyiden iyiye döküldüğü pandemi koşullarında 1 Mayıs'ın simgesel önemi daha da artıyor. Kapitalist üretim ve dağıtım ilişkilerinin sonucu olarak ortaya çıkan yeni korona virüs pandemisi, çalışma ve yaşam koşulları ile sağlık hizmetine erişimdeki muazzam eşitsizlik nedeniyle dünyanın her yerinde işçilerin, yoksulların daha fazla hasta olmasına ve ölmesine neden oldu. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin raporuna göre 2020 yılında 741'i Covid-19 nedeniyle olmak üzere en az 2 bin 427 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Yine İSİG raporlarına göre Türkiye genelinde Covid-19 nedeni ile yaşanan ölümlerin yüzde 95'i işçi sınıfı bileşeni, yani işçiler, aileleri veya emekliler" denildi.