29 Eylül 2024 Pazar

Covid-19'tan ölen kişi köy meydanındaki mezarlığa defnedildi

Artuklu'nun Hüyüklü köyünde, AKP'li bir kişinin İstanbul'da koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren yakınını köy meydanında bulunan mezarlığa gömdüğü öğrenildi.

Mardin'in Artuklu ilçesinde, AKP'li olan birinin İstanbul Güngören'de koronavirüsten yaşamını yitiren akrabasını, bulaş riskini önemsemeden bulunduğu köyün mezarlığına defnettirdiği öğrenildi.

ETHA'ya konuşan ve güvenlik nedeniyle ismini veremediğimiz görgü tanığı, iki gün önce Artuklu'nun Höyüklü ilçesinde bulunan bir kişinin akrabasının cenazesini kendi köyündeki mezarlığa defnettiğini aktardı. Cenazeyi köye getirtebilmek için ise köyde bulunan 250 kişiye, kişinin "normal" şekilde vefat ettiğini söylediğine dikkat çeken görgü tanığı, "Fakat cenaze jandarma eşliğinde, özel kıyafetli kişilerle getirildi. Halk uzaklaştırıldı. Cenaze töreninden kayıt almaya çalışan köylüler askerler tarafından  'çekim yapamazsın, kapat' diyerek engellendi" dedi. 

Mezarlığın, köyün ortasında yer aldığını ve insanların sık sık mezar ziyaretinde bulunduğunu belirten görgü tanığı, akrabasının cenazesini getirten kişinin AKP'li olduğunu vurguladı.