1 Ekim 2024 Salı

'Çocuklarımızın arkasında olmaya devam edeceğiz'

İzmir'de devam eden Adalet Nöbeti'nin 70. gününde tutsak yakınları, tutsakların yanında olmaya ve onlarla mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti. 

Hasta ve infazı yakılan tutsak yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti, 70. gününde İzmir Barosu önünde devam etti. Baro önünde bir araya gelen aileler, "Ji girtiyên nexweş re azadî (Hasta tutuklulara özgürlük)" yazılı önlükler giydi.

Tutsak yakını Hanım Sever, tutsakların Afyon ve Kırıklar hapishanelerinde açlık grevine girdiklerini hatırlatarak, tutsakların baskı altında olduğunu söyledi. Sever, "Çocuklarımızın infazı tamamlanmasına rağmen serbest bırakılmıyorlar. Çocuklarımız hastalanıyor tedaviler sağlanmıyor. Her defasında bir engel çıkarıyorlar. Tutukluların yemekleri verilmiyor. Sağlıklı beslenemiyorlar" dedi.

Herkesin hapishanelerde yaşanan hak ihlallerine karşı ses çıkarması çağrısında bulunan Sever, "Cezaevlerinde birçok cenaze çıktı. Açlık grevleri başlamış. Eğer bu baskılar devam ederse çocuklarımızın cenazeleri çıkmaya devam edecek. Katiler, mafyalar, tecavüzcüler dışarıda geziyor. Çocuklarımızın tedavileri bile sağlanmıyor. Adalet Bakanı, Cumhurbaşkanı ellerini vicdanına koysun. Bu yaşananlara dur desinler. Biz anneler ölene kadar her yerde çocuklarımızın arkasında olmaya devam edeceğiz" dedi.