24 Eylül 2024 Salı

Çocuk işçi uğradığı sistematik şiddeti anlattı: Beni gülerek dövdüler

Kağıthane'de çocuk işçiye sistematik şiddet uygulayan Yücel Bayır ve Samet Karadağ'ın duruşması görüldü. Çocuk işçi duruşmada maruz kaldığı sistematik şiddeti anlattı, baba ise oğlu için mücadeleden vazgeçmeyeceğinin kaydetti. Duruşma ertelendi. 

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde 15 yaşındaki çocuk işçiye şiddet uygulayıp, o anın video kaydını alan iki kişi hakim karşısına çıktı. 

Duruşmada ilk olarak konuşan çocuk, sanıklardan Samet Karadağ'ın babasına ait iş yerinde çırak olarak çalıştığını belirtti. Sanıklar Yücel Bayır ve Samet Karadağ'ın zaman zaman sebepler bulup kendisini dövdüğünü söyleyen çocuk işçi, "Olay tarihinde çalışırken sanık Yücel beni çağırmış, gürültü nedeniyle duymadım. Gelip beni eliyle dövdü. Yere yatırıp tekme ve yumrukla vurdu. O sırada Samet elinde cep telefonu ile kameraya çekti. Bir yandan da güldü. Ancak Samet bana vurmadı" ifadelerini kullandı.

PSİKOLOG: DEVAMLI AŞAĞILANMIŞ VE BASKI ALINDA TUTULMUŞTUR
Çocuğun ifadesinin ardından görüşü sorulan psikolog, çocuk ile duruşmadan önce görüştüğünü belirterek, "Sanıklar tarafından devamlı şekilde şiddet gördüğünü beyan etti. Devamlı aşağılanmış ve baskı altında tutulmuştur. Kendisi rahatlıkla ifade verebilmektedir. İfadesine itibar edilebilir" dedi.

Mahkeme, duruşmayı tanıklar ve sanık avukatlarının hazır edilmesi için erteledi.

'OĞLUMUN ELİNİ KESTİLER'
Duruşma sonrası açıklama yapan çocuğunu  babası, hiç konuşturmasını ancak mücadele edeceğini kaydetti. Sanıkların oğlunun elini kestiğini vurgulayan baba, oğlunun beyin ameliyatı geçirdiğini olaydan sonra travma yaşadığını belirtti.

İDDİANAME HAKKINDA
Sanık Bayram Samet Karadağ'ın "Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı canavarca hisle yaralama" suçlamasıyla 8 aydan 2 yıla kadar hapsi istenirken Yücel Bayır hakkında ise "Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı silahla yaralama" ve "Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı canavarca hisle yaralama" suçlamasıyla toplam 1 yıl 2 aydan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.