20 Eylül 2024 Cuma

CKŞ'li kadınlar Kobanê'de gerillayı selamladı

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) üyesi kadınlar Kobanê'de yaptıkları açıklama ile MedyaSavunma Alanlarında süren işgal saldırısını ve KDP-Türk devletinin iş birliğini protesto etti. Türk devletinin işgalci ve sömürgeci bir devlet olduğu belirtilen açıklamada dört parça Kürdistan'da genç kadınların özsavunma örgütlerini kurması, CKŞ saflarında örgütlenmesi çağrısı yapıldı. 

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) üyesi kadınlar, Türk devletinin Başûr Kürdistan ve Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. "Türk devleti; işgalci, sömürgeci bir devlettir. Türk devleti, topraklarımızı işgal ediyor ve KDP ona destek oluyor" denilen açıklamada, işgal saldırısına direnen gerilla selamlandı. 

TÜRK DEVLETİ VE KDP'NİN İHANETİNE VURGU
Topraklarını korumak için savaşmaya hazır olduklarını söyleyen Kobanêli genç kadınlar, işgal saldırılarına ve sömürgeciliğe karşı örgütlü mücadeleye çağırdı. Açıklama şöyle devam etti: "Gerilla onurumuzdur. Genç kadınlar Kürdistan'ın bütün parçalarında özsavunma örgütleri kurmalı ve örgütlenmelidir. Biz sömürgeci faşist Türk devletinin ve KDP'nin Kürdistan'da neler yaptığını unutmayacağız. Tecavüzcü, işgalci bir çete devleti olan Türk devleti ve KDP'nin el sıkıştığını unutmayacağız."

Sömürgecilerden hesap soracaklarını vurgulayan Kobanêli genç kadınlar, dört parça Kürdistan'da faşizme karşı direnen kadınlar, Kobanê davası tutsaklarıyla birlikte tüm tutsak kadınlar, gerilla ve İran'da idam cezalarına karşı baş eğmeyen devrimci kadınları selamladı. 

Açıklamada, "Jin, jîyan, azadî", "Jin, jîyan, berxwedan", "Bijî Kurdistana yekbûyî, sosyalîst û azad", "Bijî şoreşa jinê", "Bijî sosyalîzm", "Bijî berxwedana gerîla" sloganlarıyla sona erdi.