24 Eylül 2024 Salı

'Çınar'ın mevzuat dışı işlemlere onay vermediği için sürgün edilmesi kabul edilemez'

Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Proje Yatırım Müdürlüğünde iş yeri temsilcisi Baki Çınar'ın sürgün edilmesine tepki gösteren Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, "Çınar'ın mevzuat dışı işlemlere onay vermediği için sürgün edilmesi kabul edilemez" dedi.

Haber-Sen, geçmiş dönem Haber-Sen Genel Başkanlığı ve KESK Basın-Yayın Sekreterliği görevini de yürüten Baki Çınar'ın sürgün edilmesine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Sendikanın genel merkezinde düzenlenen basın toplantısına Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, KESK Eşbaşkanı Şükran Kablan Yeşil ve Tarım Orkam-Sen Genel Başkanı Ahmet Keleş katıldı.

Basın toplantısında konuşan Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, "PTT yönetimi, PTT ile ilgili zararların ve yolsuzlukların had safhada olduğu bir dönemde, kendilerine biat etmeyen çalışanları susturmak ve pasifize etmek için baskı politikalarına devam etmektedirler. Bu zararların sebebi çalışan kamu emekçileri değil, PTT'yi kamu hizmeti veren bir kurum olmaktan çıkarıp şirket gibi işletme hevesinde olanlardır. PTT'yi zarara uğratan yöneticiler ise yargılanmak yerine ödüllendirilerek yüksek maaşlarla yeni görevlere getirildiler" dedi.

Halen Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Proje Yatırım Müdürlüğünde iş yeri temsilcisi olan Baki Çınar'ın, 2001 yılından bu yana çalıştığı işyerinden isteği dışında sürgün edildiğini kaydeden Balcan, "Üyemiz 2018 yılı başından bu yana Başmühendis ünvanıyla fiili olarak bu birimin sorumluluğunu yürütmekteydi. PTT yönetimi, müdür olarak atanmak için gereken her türlü koşulu fazlasıyla sağlamasına rağmen üyemizi, sendikal ve siyasal fikirlerinden dolayı hak ettiği müdürlük unvanına atamamıştır. Bu dönemde hiçbir şekilde hak etmeyen yüzlerce kişiyi değişik unvanlara atayan PTT yönetimi, haksızlık ve hukuksuzlukta sınır tanımamaya devam etmektedir" diye kaydetti.

Sürgünün nedeninin kısa bir süre önce 200'e yakın mühendis, tekniker vb. personelin çalıştığı Bilgi Teknolojileri ve Bilişim Daire Başkanlıklarına, Daire Başkan Vekili olarak atanan kişiyle yaşadığı tartışma bahane edildiğini ifade eden Balcan, "Üyemiz Baki Çınar'ın görevini yaptığı, mevzuat dışı işlemlere onay vermediği için sürgün edilmesi kabul edilemez. Buradan tekrar tüm kamuoyuna sesleniyoruz. Nerde haksız hukuksuz uygulama varsa karşılarında duracağız. Emeği ve emekçiyi savunmaya devam edeceğiz. Üyemiz Baki Çınar tekrar görev yerine dönmesi için mücadelemiz devam edecektir" dedi.