1 Ekim 2024 Salı

Çiller oğlunun şiddetine kılıf buldu: Bir algı operasyonu

Adı katliamlala anılan eski başbakan Tansu Çiller, oğlu Mert Çiller'in eşine şiddet uyguladığı şiddetin üstünü örttü, bir algı operasyonu olduğunu ileri sürdü. 

Katliamlar ve kontrgerilla faaliyetleriyle anılan 90'lı yılların başbakanı Tansu Çiller, oğlu Mert Çiller'in eşi Zeynep Çiller'e uyguladığı şiddetin 'algı operasyonu' olduğunu ileri sürdü.

Ayasofya'ya gelen Çiller gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Oğlu Mert Çiller'in eşi Zeynep Çiller'e uyguladığı şiddetle ilgili soru soran gazetecilere konuşan Çiller, Zeynep Çiller'in ortaya çıkan darp raporuna rağmen, şiddetin üzerine örtmeye çalıştı. 

Konuyla doğrudan ilgili olmayan bir çok şey söyleyen Çiller, kadınların toplumda yer edinmesi için çok uğraştığını savundu. Çiller, "Bunu iktidardayken yaptım. Hatta muhalefetteyken ana muhalefetteyken, hatta koalisyonların sayılarının yetmediği ortamda buna destek vermek için meclise girerek hep yaşamımın parçası yaptım. Sadece öyle değil Anadolu yollarında, otobüslerde, yurt dışında kadını temsil ederken hep buna özen göstermiş bir geçmişten geliyorum." diye konuştu. 

Kendisinin kadına yönelik şiddete karşı olduğunu söyleyen Çiller, oğlunu savunmaya devam etti. Algı operasyonu olduğunu ileri süren Çiller, "Çocuklar etkilenmesin, üzülmesin" diyerek de kendi sözleriyle çelişti. Çiller, "Tabii şunu söylemek lazım; kadına şiddete tümüyle karşıyım. Bunu kim yaparsa yapsın, kadına kalkan eli tutarım, müsaade etmem. Ancak bugün bir algı operasyonu da söz konusu. Bu algı operasyonunda çizilmek istenen bir imaj, çizilen bir resim var. Bunu Ömer adaletiyle dahi düşünsem, doğruyla ve hakikatle örtüşür bulmuyorum. Tabii herkes bir şey söyler. Herkesin de bir hesabı vardır. Ama Allah'ın da bir hesabı vardır. Zaman da daima doğrunun yanındadır. Yine öyle olacaktır. Ne olursa olsun çok üzgünüm. Aileler dağılmasın. Özellikle küçük çocuklar etkilenmesin, üzülmesin. Dolayısıyla gerçekten üzgünüm."

ZEYNEP ÇİLLER'İN KABURGALARI KIRILDI
Zeynep Çiller, Mert Çiller'in kendisini dövdüğü iddiasıyla mahkemeye başvurmuştu. "Kaburgaları kırılıncaya kadar" dayak yediğini ve şiddete uğradığını ifade eden Zeynep Çiller, Mert Çiller'e boşanma davası açarak çocuklarının velayetini istemişti.