24 Eylül 2024 Salı

Çiftçiler patronunu uyardılar: Ne boyun eğecek ne sessiz kalacağız

Deriteks üyesi Çiftçiler Ayakkabı fabrikası işçileri ücretsiz izine çıkarılmaya, baskı ve tehditlere karşı fabrika önünde yaptıkları açıklamada, ne haksızlıklara ne baskılara boyun eğeceklerini kaydetti. 

Deriteks üyesi Çiftçiler Ayakkabı fabrikası işçileri ücretsiz izine çıkarılmaya, baskı ve tehditlere karşı fabrika önünde basın açıklaması düzenledi. "Çiftçiler Ayakkabı işçisi yalnız değildir! Ne haksızlıklara sessiz kalacağız ne baskılara boyun eğeceğiz!" yazılı pankartın açıldığı eylemde, "Çiftçiler işçisi yalnız değildir", "Çiftçiler işçisi tercihini yaptı" dövizleri taşındı.

Açıklamayı, Deriteks Örgütlenme Sekreteri Ayhan Yanılmaz okudu. Çiftçiler Ayakkabı patronunun dört günden bir aya varıncaya kadar ücretsiz izinleri işçilerin onayı olmadan tek taraflı hayata geçirdiğini belirten Yanılmaz, "Üyelerimizin uğradığı haksızlığı gidermek için adım attığımızda da karşılaştığımız şey yine hukuksuzluk ve keyfiyet oldu. Tepki koyup hak arayan işçilerin kimini anlık kararlarla iş başlı yaptırdı kimini ücretsiz izne gönderdi.  Konu hakkında kendileri ile görüşme çabamıza ise polis çağırarak işi yokuşa süren bir tavırla fabrikadan bulunmamızı sözde özel mülkiyete saldırı adı altında şikâyette bulundu" dedi. 

Şirket yöneticilerinin fabrika çalışanı görülen işçileri, iş yerine gittiği için polise şikayet ettiğine dikkat çeken Yanılmaz, "Buradan bir kez daha sesleniyoruz işçinin temsilcisiyiz, başta üyelerimiz ve tüm işçi kardeşlerimizin haklarını aramak için dün buradaydık, bugün buradayız yarın da burada olacağız.          Ne haksızlıklara sessiz kalacağız ne baskılara boyun eğeceğiz. En baştan beri iyi niyetimizi suistimal edercesine davranan Çiftçiler patronuna sesleniyoruz. Artık işçinin bir temsilcisi var ya muhatap alır oturup sorunları birlikte çözeriz. Ya da her haksızlıkta, her baskıda, her hukuksuzlukta bizi karşınızda bulursunuz. Ve diyoruz ki; ne haksızlıklara sessiz kalacağı ne baskılara boyun eğeceğiz" diye konuştu.