24 Eylül 2024 Salı

CHP'li Çiğli Belediyesi en az 60 işçiyi işten attı

Çiğli Belediyesi'ne bağlı Çiğli Gıda A.Ş'de çalışan en az 60 işçi işten çıkarıldı. CHP'li belediye, Dev Turizm-İş üyesi işçileri 'hırsızlıkla' suçlayarak, Kod-46'ya dayandırarak işten attı.

Çiğli Belediyesi'ne bağlı Çiğli Gıda A.Ş'de çalışan işçiler CHP'li belediye yönetimi tarafından işten atıldı. İşçilere herhangi bir bilgi verilmezken, işçiler işten atıldıklarını SGK'dan gelen mesajla öğrendi.

İşten atmaların CHP'li Çiğli Belediyesi ile DİSK'e bağlı Devrimci Turizm-İş Sendikası arasında toplu sözleşme görüşmeleri sürerken yaşanması tepkilere yol açtı. 'Hırsızlıkla' suçlanarak Kod-46'dan işten atılan işçiler, Çiğli Belediyesi önünde beklemeye başladı.

ETHA'ya konuşan bir işçi, Çiğli Belediyesi'ne bağlı Çiğli Gıda A.Ş'de pandemi nedeniyle uzayan toplu sözleşme görüşmeleri sürerken işten atmaların yaşandığı bilgisini verdi.

DİSK'e bağlı Devrimci Turizm-İş Sendikası üyesi olduklarını söyleyen işçi, toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında üyesi oldukları sendika ile belediye yönetimi arasında ücretlerdeki zam artışına ilişkin anlaşma sağlandığı bilgisini verdi.

Belediye yönetiminin son olarak 13 Temmuz Salı günü yapılan görüşmede daha önce anlaşma sağlanan zam oranına uymayacağını söylediğini aktaran işçi, "Belediye yöneticileri bu toplantıda ikramiyelerin ve TİS farkını ödenmeyeceklerini, zam oranını yüzde 15'e çekeceklerini söyledi. Kısa çalışma ödeneğinde ücretlere daha sonra tamamlanarak ödenen ücretin geri alınacağını söyleyerek 900 TL ikramiyeyi 376 TL'ye düşürüyorlar. İkramiyelerimiz gasp ediliyor kabul etmiyoruz" dedi.