1 Ekim 2024 Salı

Çepni'den Demokrasi Buluşması'na çağrı: Cesaret ve umut örgütlüyoruz

Partisinin Seferihisar İlçe Örgütü üyeleriyle bir araya gelen HDP Milletvekili Çepni, dört bir koldan yürüttükleri çalışmayı değerlendirdi. Çepni "Ayağa kalkma, cesaret ve umut örgütledik" diye konuştu. Çepni 27 Temmuz'da Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek buluşmaya katılmaya çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, partisinin Demokrasi Buluşmaları programı kapsamında Seferihisar İlçe Örgütü üyeleriyle bir araya geldi. 

Buluşmalar döneminde olduklarını dile getiren Çepni, 1 Haziran itibariyle Demokratik Mücadele Programı ilan ettiklerini hatırlattı. İlk etapta yürüyüş gerçekleştirdiklerini söyleyen Çepni, tüm itirazların susturulmaya, renklerin karartılmaya çalışıldığı koşullarda Saray'a karşı "hayır"ı örgütlemek için yürüyüşe başladıklarını belirtti. 

'AYAĞA KALKMA, CESARET VE UMUT ÖRGÜTLEDİK' 
Yeni bir enerji ve kararlılığın açığa çıktığına dikkat çeken Çepni, "Ayağa kalkma, cesaret ve umut örgütledik" dedi.

Yürüyüşle açığa çıkan irade ve güçle demokratik buluşmalarına örgütlediklerini dile getiren Çepni, demokratik ittifakı halkla kurmak için yola çıktıklarını söyledi. "HDP olarak ikinci aşamada bunu örgütlenmeye çalışıyoruz" diyen Çepni, her türlü saldırıya maruz kalmasına rağmen HDP'nin dimdik ayakta olduğunu belirtti. 

'AKP/MHP' YE KARŞI ZAFER SONRASINI ÖRGÜTLÜYORUZ'
"Biz bu buluşmaları AKP/MHP'ye karşı zafer kazandıktan sonra nasıl bir yaşam kuracağımızı gördüğümüz, planladığımız buluşmalar olarak görmeliyiz" diyen Çepni, iktidarın uzunca bir zamandır savaş ve şiddetten başka bir siyasetinin kalmadığını söyledi. 

İktidarın Ayasofya'yı ibarete açarak tarihten ruh çalarak fetih ruhuyla kendini var etmeye çalıştığını, çoklu baro düzenlemesi ile teslim alamadığını baroyu yeniden yaratmak, kadınların kazanımlarıyla elde ettiği İstanbul Sözleşmesi’ni tasfiye etmeye çalışmasının iktidarın güçsüzlüğünün göstergesi olduğunu kaydeden Çepni, tüm itirazları ve talepleri ortak bir paradigma etrafında buluşturma ve ortak mücadele etme çağrısı yaptı. 

'HDP'NİN İKTİDARA YÜRÜYÜŞÜ OLARAK GÖRMELİYİZ' 
27 Temmuz'da Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak Demokrasi Buluşmasına çağrı yapan Çepni, halkın sorularını yanıtladı.