1 Ekim 2024 Salı

Çepni: Tarım alanları peşkeş çekiliyor

HDP Milletvekili Çepni, yerel halkın itirazlarına rağmen hukuki ve usule aykırı şekilde Bakanlık tarafından onaylayan Gokart Eğitim Pisti alanını yerinde inceledi. Çepni, Gokart Eğitim Pisti adı altında tarım alanlarının peşkeş çekildiğini kaydetti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, Güzelbahçe Kültür Çevre ve Güzelleştirme Derneği ile halkın tüm tepkisine rağmen Güzelbahçe'de kurulması planlanan Gokart Eğitim Pisti'ne ilişkin görüştü. 

Güzelbahçe Kültür Çevre ve Güzelleştirme Derneği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 1 Kasım 2011 tarihinde onayladığı ve 11 Kasım'da askıya çıkardığı Güzelbahçe'nin Yelki Mahallesinde 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planına hukuki ve usule aykırı olduğu için dava açtı.

Ekolojik dengeyi bozacak ve insan sağlığına da ciddi zarar verecek olan proje bölgede gürültü kirliliği, hava kirliliğine, trafiğin artmasına da neden olacağı için Güzelbahçe halkı da tepkili.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ve dernek üyeleri projenin yapımı planlanan alanı inceledi. Burada konuşan Çepni, "Son yirmi yılda üç milyon hektar alan betonlaştırılırken, tarım alanları üzerinde inşaat projeleri bakanlıktan izin almaya devam ediyor" dedi. 

Yerel dernekler, ekoloji örgütleri, belediyenin itirazlarına rağmen Güzelbahçe Yelki Köyü ovasında Gokart Eğitim pisti yapılacağına dikkat çeken Çepni, "Gokart pisti adı altında uzun vadeli bir talan projesinin önü açılıyor. Tarım alanları projelere peşkeş çekilmemeli, tarım alanları tarımın en etkili bir şekilde yapılacağı hale getirilmeli" ifadeleri kullandı.