1 Ekim 2024 Salı

Çepni: HDP yeni yaşamı inşa edene kadar mücadeleyi sürdürecek 

Bayraklı'da halk buluşmasına katılan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, savaş politikası yürüten iktidarın önündeki en büyük engelin HDP olduğunu söyledi. HDP'nin tüm saldırılardan dimdik çıktığını belirten Çepni, "Yeni yaşamı inşa edene dek mücadele edeceğiz" dedi.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Bayraklı'nın Yamanlar Mahallesinde halkla buluştu. 

Çepni, Demokrasi Buluşmaları kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Bayraklı buluşması öncesi HDP Bayraklı İlçe Örgütü ve Eruhlular Derneğini ziyaret eden Çepni, daha sonra da Mardin Ömerli Fıstıklı Mahallelileri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Bitlisliler Derneği'ni ziyaret etti. Çepni, burada yaptığı konuşmada 27 Temmuz'da HDP'nin kampanyasının sona ereceğini ancak mücadelenin süreceğini kaydetti. 

Çepni ve HDP heyeti daha sonra HDP Bayraklı İlçe Örgütü önünde düzenlenen halk buluşmasına katıldı. 

GÜL: SARAY EN ÇOK KADINLARA SALDIRIYOR
Didar Gül, bir ay boyunca Ankara'da startı verilen bir kadın kampanyası yürüttüklerini hatırlattı. HDP çatısı altında bir araya gelen kadınların daha da örgütlenmesi gerektiğini kaydeden Gül, "AKP Saray iktidarı bugün en çok kadınlara saldırıyor. Kadınlar alanlarda, eylemlerde kendi sözlerini söylüyor" dedi.

ÇEPNİ: HDP DİRENİŞİ TARİHİ YAZIYOR 
HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de HDP'nin bir direniş tarihi yazdığını söyledi. Çepni, "HDP kurulduğundan beri nasıl eşitliğin, barışın adresi olmuşsa bundan sonra da devam edecek" dedi. 

'İKTİDARIN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL HDP'DİR' 
AKP/MHP iktidarının savaştan, hırsızlıktan, kadına yönelik şiddetten, doğa katliamlarından, Kürt halkına düşmanlıktan, fetih siyasetinden beslendiğini söyleyen Çepni, iktidarın birkaç zenginin hakkı için mücadele ettiğini belirtti. Çepni, "Bu iktidar faşizmden, ırkçılıktan besleniyor" dedi ve iktidarın önündeki en büyük engelin HDP olduğunu dile getirdi. 

'YENİ YAŞAMI İNŞA EDENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ' 
"HDP olarak sadece direnmiyoruz, daha çok yeni yaşamı inşa ediyoruz" diyen Çepni, ceberut iktidarı yenebileceklerini çünkü halk olduklarını kaydetti. Çepni, "HDP'nin dimdik duruşu onları çaresiz ve mecalsiz bırakıyor. Ama biz HDP olarak yeni yaşamı inşa edene kadar mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Çepni'nin konuşmasının ardından, buluşma serbest kürsüyle devam etti. Eksik ve yanlışlıkların tartışıldığı buluşmada, eleştirilerden ders alarak birlikte daha çok mücadele etmenin önemi vurgulandı.