24 Eylül 2024 Salı

Çepni: 24 Ekim'de İşçi Emekçi Mitinginde buluşalım

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada 24 Ekim'de Kartal'da gerçekleşecek İşçi Emekçi Mitingine çağrı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada işçilere birleşik mücadele çağrısı yaptı.

Çepni, AKP döneminde yaşanan yolsuzluklara dikkat çekerek "Hırsızlık düzeni inşa edildi. Bu öncekilerden kuşkusuz birçok boyutuyla farklıydı. Bir kere, en başında pişkinlik imparatorluğu, bir yalan imparatorluğudur. Yalanlarla ve şiddetle ayakta kalabiliyorlar" dedi.

İktidarın içinde bulunduğu korkunun halk korkusu olduğunu vurgulayan Çepni, "İçişleri Bakanı, uyuşturucu trafiklerinin, yolsuzluğun bizzat içerisinde olduğu ortaya serilmesine rağmen bu bakan bırakın bunlara yanıt üretmeyi öğrencileri terörist ilan etmekten başka yapacak hiçbir işi yok. Sokağa çıkan işçiye, emekçiye, gence saldırmaktan başka hiçbir iktidar araçları yok, böylesine bir bakanlar sistemiyle karşı karşıyayız. 5'li çete, yandaşlar ve benzeri, bunlara gelmeden iktidarın kendisi bu sistemin doğrudan içerisinde" ifadelerini kullandı.

İşçilere ve emekçilere çağrıda bulunan Çepni, "Kurtuluş bizim ellerimizdedir. Biz yan yana geldiğimizde, bileştiğimizde bu zulüm ve talan düzenini yıkabiliriz, bizim olanı alabiliriz. Buna bizim gücümüz var. 24 Ekim'de İstanbul Kartal'da İşçi Emekçi Mitingi yapılacak. Onlarca sendika, parti, kurul, direnişçi işçiler bu mitingde buluşacaklar. Bu mitingde KHK'lere karşı, işsizliğe karşı, sendikal örgütlenme önündeki engellere karşı, Kod-29'a karşı, kölelik koşullarında çalışmaya karşı işçi sınıfı, emekçiler, emeğin dostları Kartal mitinginde buluşacaklar. Buradan bir kez daha biz de bu çağrıyı yineliyoruz. 24 Ekim'de Kartal'da İşçi Emekçi Mitinginde buluşalım. Emek düşmanlarına karşı, halk düşmanlarına karşı gücümüzü birleştirelim" çağrısında bulundu.