24 Eylül 2024 Salı

Bursa'da gözaltılar protesto edildi

Bursa Demokrasi Güçleri, 1 Mayıs'ta yapılan operasyonlarda gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi, "Barış, adalet ve özgürlük mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.
Bursa Demokrasi Güçleri, 1 Mayıs'ta yaşanan gözaltıları Bursa Adliyesi önünde yaptığı basın açıklaması ile protesto etti. 
 
Açıklama yapan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Dönem Sözcüsü Derya Şimşek Aksakal, yoksulluğun, adaletsizliğin, hukuksuzluğun hüküm sürdüğü, emeğin haklarının yok sayıldığı bu düzene itiraz edenlerin 1 Mayıs'ta da hedef alındığını belirtti. 
 
Adalet, eşitlik, özgürlük taleplerinin suç olmadığını vurgulayan Aksakal, "Muhalif kesimleri sindirmeyi, korku dalgası yaratmayı hedefleyenler hukuku tamamen ayaklar altına almaktan geri durmuyor. Demokratik eylem ve etkinliklere katılmamız yasadışı faaliyetlermiş gibi sunularak iş ve ikamet adresleri belli olan, ifade vermekten kaçmayacak arkadaşlarımız şafak baskınları ile gözaltına alınmaktadır" dedi. 
 
"Bizler gözaltına alınan arkadaşlarımızla birlikte bu talepleri söylemeye devam edeceğiz ve bunu mücadelesini sürdüreceğiz" diyen Aksakal, gözaltındakilerin serbest bırakılmasını istedi.
 
'VAZGEÇMEYECEĞİZ'
 
Aksakal, şöyle devam etti: "Bursa Demokrasi Güçleri olarak yaratılmak istenen kuşatmaya rağmen, şiddet ve baskının sona erdirildiği, hiç kimsenin demokratik talepleri, düşünceleri nedeniyle cezalandırılmadığı bir ülke için emek ve demokrasi mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. 1 Mayıs’ta tüm ülkede olduğu gibi yükselen bahar coşkusunun enerjisi ile ‘Hak verilmez alınır’ sözünü ilke edinerek baskılara karşı mücadeleyi daha da yükselterek cevap verecek, haklı ve meşru mücadele çizgimizden taviz vermeyeceğiz. Emekten ve emekçiden yana, doğaya insana saygılı bir ülke düşlerimizin peşini bırakmayacağız. Bugün şiddet ve dehşet saçanlar, yarın emeğe, akla, bilime, kültüre, sanata düşman karanlıkları ile çekip gidecekler. Ama emeğin hakkını aldığı bir dünyaya inananlar, kardeşçe, eşit, özgür bir arada yaşam mücadelesi verenler, bizler hep var olacağız."