22 Eylül 2024 Pazar

Buldan: Yarın MYK?da özel olarak bundan sonraki eylemlerimizi görüşeceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Meclis'te açlık grevindeki vekiller ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Yarın ki MYK'da Leyla Güven'in eylemi ile dayanışma eylemlerinin nasıl organize edileceğini görüşeceklerini belirten Buldan, "Leyla Güven arkadaşımızın Hakkari milletvekilimizin 28?inci gününde olan açlık grevini, bugün Türkiye kamuoyunun barışa, demokrasiye ve özgürlüklere sahip çıkmak adına mutlak surette sahiplenmesi gerekiyor" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Meclis Başkanvekili Mithat Sancar, Leyla Güven’e destek amacıyla Meclis’te gerçekleştirilen açlık grevine ilişkin basın açıklaması yaptı. 
 
Açıklamaya Meclis'te açlık grevinde bulunan HDP milletvekilleri de katıldı. 
 
Yarın ki MYK'da Leyla Güven'in eylemi ile dayanışma eylemlerinin nasıl organize edileceğini görüşeceklerini belirten Buldan, "Leyla Güven arkadaşımızın Hakkari milletvekilimizin 28’inci gününde olan açlık grevini, bugün Türkiye kamuoyunun barışa, demokrasiye ve özgürlüklere sahip çıkmak adına mutlak surette sahiplenmesi gerekiyor" dedi.
 
Leyla Güven'in "İmralı'daki tecrit son bulsun" talebinin herkesin talebi talebi olması gerektiğini belirten Buldan, şunları söyledi: "Sayın Öcalan 3 yıldan fazladır kimse ile görüştürülmemektedir. Hükümetin, AKP iktidarının bu kadar duyarsız ve sessiz kalmasını eleştiriyoruz. Bu mesele Türkiye’nin geleceği açısından önemli bir meseledir. Özellikle 2011 yılında başlayan ve 2015 yılına kadar devam eden barış ve müzakere sürecinde Sayın Öcalan ile yapılan görüşmeler doğrultusunda bu ülkede umudun, güvenin, bu ülkede insanların yaşama dair bakış açısının ve ülkenin barış ve demokrasisinin önünü ne kadar açıldığına birlikte gördük. İmralı görüşmeleri bittikten sonra Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu kaos ve kriz dönemi, bunların hepsi İmralı’daki tecrit ile birebir alakalıdır."
 
Buldan, İstanbul Bölge İstinaf Mahkemesi'nin Demirtaş ve Önder hakkındaki hapis cezasını onamasına tepki gösterdi, "Eş zamanlı olarak barış süreci çalışmaları cezalandırıldı" dedi.
 
Milletvekili Sancar da, yaptıkları eyleme ilişkin, "Meclis’te yapmamızın özel bir anlamı var. Meclis yönetimini ve Meclis’teki bütün partileri duyarlılığa çağrı amacı vardı. Meclis halen her şeye rağmen Türkiye toplumunun iradesinin seçimle yansıdığı önemli bir kurum. Bu kurum üzerinden Türkiye toplumuna duyarlı olma çağrısı yapmak amacıyla açlık grevini buradan başlattık" diye konuştu.
 
İmralı'daki tecridin aynı zamanda Türkiye'deki düzeni belirlediğine dikkat çeken Sancar, "Tecridi kırma çağrısı aynı zamanda barış ve demokrasiyi inşa etme çağrısıdır. Birlikte barış ve demokrasiyi inşa etme çağrısıdır. Bu çağrıya buradan Meclis zemininden ses vermek amacıyla açlık grevini başlattık" dedi.