22 Eylül 2024 Pazar

'Bu ülkeye özgürlük getirene kadar sonuna kadar mücadele edeceğiz'

Urfa'da gözaltılara tepki gösteren HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, "Bu ülkeye özgürlük getirene kadar sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü, il binasına yapılan baskın ve gözaltıları düzenlediği basın toplantısıyla protesto etti. HDP il binasında yapılan açıklamaya, HDP Urfa milletvekilleri Nimettullah Erdoğmuş, Ömer Öcalan ve Ayşe Sürücü katıldı. Açıklama öncesi polis HDP il binasının girişini tutarak, binaya girmek isteyenlere GBT yaptı.
 
Basın toplantısında konuşan HDP Urfa İl Eşbaşkanı Halil Akbaş, "Leyla Güven'in talebi isteği ne ise, bizim talebimiz de odur. Parti olarak bize yapılan bu baskılar karşısında baş eğmeyeceğiz" dedi. Halkların haklarına sahip çıkmasının iktidarın gözünü korkuttuğunu söyleyen Akbaş, "Tüm güçleriyle üzerimize  gelseler de biz kazanacağız. Onların bu saldırısı bizi daha çok güçlendiriyor" diye konuştu.
 
ÖZGÜRLÜK GELENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ
 
HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü ise polis baskını sırasında partide bulunan 70 yaşındaki kadından 3 yaşındaki çocuğa kadar herkesin gözaltına aldığını söyledi. Sürücü, polisin partinin çaycısı ve partilerinin boya badana işleri için binada bulunan işçileri dahil gözaltına aldığını ifade etti. Tecrit son buluna kadar mücadele edeceklerini vurgulayan Sürücü, “Biz mücadelemizden bir milim bile geri adım atmayacağız. İstedikleri kadar bizi gözaltına alsınlar, tutuklasınlar; ama biz kazanacağız. Bu ülkeye özgürlük getirene kadar sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.
 

ÖZALTI SAYISI ARTIYOR
 
Öte yandan dün gece yarısına kadar devam eden baskında gözaltına alınan ve ismi öğrenilen parti yönetici ve üyeleri şöyle: "HDP binasının çaycısı (Suriyeli) Halit, Servet Kılıç, Rojda Binici, Faruk Badıllı, Şeyma Badıllı ve 3 yaşındaki çocuğu, Bişar Tüysüz, Serpil Geyik, Nazlı Binici, Cemile Dağtekin, Murat Demirkıran, Osman Aydoğdu, Memduh Melik, Bilal Zeren, Mahmut Aslan, Ayşe Doğan, İzzet Karadağ, Ali Çağlayan, Abdullah Polat, Mahmut Manas, Feryal Çelikbaş, Feyaz Geçgel, Abdulstar Söğüt, Mehmet Şahin, Suhhi Koçyiğit, Suphi Çetin, Şükrü Çelik, Mehmet Çiçek, Mahmut Kuş, Selvi Öztünç , DBP İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili, MEYADER Temsilcisi ve Urfa Barış Annesi Hadle Oğur, Mehmet Ali Oba."
 
DBP İl Eşbaşkanı Sema Aişeoğlu, HDP Urfa İl Eşbaşkanı Aliye Kızıldamar, Hazal Çam, Celalettin Erkmen'in de evlerinde arama yapıldığı belirtildi.