24 Eylül 2024 Salı

BTS'nin oturma eylemi 45. haftasında devam etti

BTS'nin sürgün ve baskılara karşı başlattığı oturma nöbeti 45'inci haftasında devam etti.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'nın (BTS), üyelerinin sürgün edilmesi ve baskıya maruz kalmasına karşı başlattığı oturma eylemi 45. haftasında devam etti. Eyleme, Haber-Sen üyeleri ile siyasi parti temsilcileri destek verdi.

BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, sendikaların emek mücadelesini, ülkenin demokrasi ve bağımsızlık mücadelesinden ayrı tutmak isteyen zihniyet ve uzantılarının, sendikacılık yapmalarını değil "üç maymunu" oynamalarını istediğini söyleyerek, "Bizler, sendikalarımızı baskılara, soruşturmalara, tahkikatlara, sürgünlere, işten çıkarmalara inat var ettik. Bu tür baskılar bizi yıldırmayacaktır. Bugün baskılar karşısında yılmadığımız için, nice zorluklara rağmen kamu çalışanlarının taleplerini, barış içinde, eşit ve özgür bir ülkede yaşama özlemlerini savunduğumuz için Konfederesyonumuz, KESK bileşenlerine üye yüz binlerce kamu emekçisinin vicdanını temsil ediyor" dedi.

Akyol, çalışma koşullarının kötüleştirilmesine ve halkın güvenli bir kamusal ulaşım hakkına kavuşmasındaki engellere karşı mücadeleden bir adım geri atmadan yollarına devam edeceklerini belirtti.