24 Eylül 2024 Salı

BTS'nin eylemi 42. haftasında

Alsancak Garı önünde 42. oturma eylemini gerçekleştiren BTS, sendikal hakları ve insanca yaşamı savunan, mücadele eden sendikalarına yönelik baskıların arttığına dikkat çekti.

BTS İzmir Şubesi, baskı ve sürgünlere karşı Alsancak Garı önünde 42. oturma eylemini gerçekleştirdi.

"Sürgün ve baskılara karşı oturma eylemimiz 42. haftasında" yazılı pankartın açıldığı eyleme Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü de destek verdi.

Eylemde basın açıklamasını okuyan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, baskı, soruşturma ve sürgünlerin kurumların sopası haline getirildiğini, sendikal hakları ve insanca yaşamı savunan, mücadele eden sendikalarına yönelik baskıların arttığına dikkat çekti.

Akyol, sendika yönetici ve üyelerinin sürgün ve soruşturma gibi çeşitli cezalar aldıklarını ancak bu tür yaptırımların hemen hemen hepsi yargı kararlarıyla bozulduğunu söyledi. Akyol, "Sürgüne gönderilenler geri dönmüş veya cezalar iptal edilmiştir. Gerek sendikamız üyeleri olarak gerekse TCDD çalışanları olarak sürekli uygulanan bu yöntemlerden artık usandık. Gerek iktidar yetkililerinin, gerek kurum yetkililerinin dağ gibi büyüyen, güvenli kamusal ulaşım, eğitim, sağlık gibi sorunlarıyla uğraşıp çözüm bulmaları yerine; çalışma barışına zarar veren, kurumlar arası çatışma ve gerginlik yaratacak uygulamalara imza atmaları Demiryolu emekçilerini ciddi anlamda huzursuz etmektedir" diye konuştu.

Kamu hizmetlerinin küçültülmesi girişimlerinin durdurulması, güvenli bir kamusal ulaşım, eğitim, sağlık ve sosyal güvenliğe ayrılan payların arttırılması çağrısı yapan Akyol, "Gücünü fiili ve meşru mücadeleden alan konfederasyonumuz KESK ve sendikamız BTS bu ülkenin kamu emekçilerinin hak ettikleri, özlemini yaşadıkları bir ülkeye ve dünyaya kavuşacakları günü yakınlaştırma mücadelesini kararlıkla sürdürecektir" dedi.