24 Eylül 2024 Salı

BTS: Hukuksuz uygulamalara son verilsin

Sürgün ve baskılara karşı yapılan oturma eyleminin 22 haftasında hava koşulları nedeniyle sendika binasında açıklama yapan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, hukuksuz uygulamalarla kamuda emekçilerin tasfiye edildiğini söyledi.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi, sürgün ve baskılara karşı düzenlediği oturma eyleminin 22. haftasında kötü hava koşulları nedeniyle sendika binasında gerçekleştirdi.

Açıklamayı okuyan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, AKP hükümeti döneminde yanlış politikaların bedelinin demiryollarına can ve mal kaybı olarak yansıdığını söyledi. Akyol, kamu emekçilerinin tasfiye edildiğini belirtti. TCDD'nin bütünüyle denetimsizliğe mahkum edildiğini ifade eden Akyol, üyeleri üzerinde baskıların ve sürgünlerin devam ettiğini dile getirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın sürgün kararlarından vazgeçmelerini isteyen Akyol “İzmir  şubemiz nezdinde yapılan saldırıyı tüm örgütümüze yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Bu tür saldırılar bugüne kadar BTS'yi ve KESK'i yürüttüğü mücadeleden geri döndürememiş ve döndüremeyecektir. Kamu emekçileri üzerindeki bu haksız ve hukuksuz baskılara derhal son verilmelidir. Emekçilerin haklarına sahip çıkmak, üyelerimizin çıkarlarını korumak için tüm demokratik ve hukuki yolları sonuna kadar ısrarla kullanacağımızı bir kez daha belirtmek isteriz" şeklinde konuştu.