24 Eylül 2024 Salı

Boğaziçi Üniversitesinde Suruç tutsaklarına özgürlük istendi

Boğaziçi Üniversitesinde, Suruç'ta katledilen 33 düş yolcusunu anmak istedikleri için tutsak edilen 8 devrimci gencin derhal serbest bırakılmasını isteyen gençlik örgütleri, "Mücadelede omuz omuza vererek bir sıra arkadaşımızı dahi içeride bırakmayacağız, tek birimizi bile bu düzene ezdirmeyeceğiz" dedi.

Suruç katliamının 8. yıl dönümü çalışmaları kapsamında 20 Temmuz'a çağrı yapmak için 18 Temmuz'da Kadıköy'de bildiri dağıtmak isterken işkenceyle gözaltına alınan ve tutsak edilen 6 devrimci genç ve 20 Temmuz günü Suruç anmasında işkenceyle gözaltına alınarak tutsak edilen iki devrimci genç için Boğaziçi Üniversitesinde adalet istendi.

"Baskılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz. Omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz" pankartı ile "Üniversite biat etmeyecek", "Baskılara teslim olmayacağız", "Suruç'a adalet devrimle gelecek", "Suruç tutsakları serbest bırakılsın","İş, eğitim, özgürlük", "Kampüslerde ÖGB ve polis şiddetine son vereceğiz", "Suruç için adalet" dövizleri taşındı.

Güney Meydanda gerçekleşen açıklamada sık sık, "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz", "Suruç için adalet, herkes için adalet", "Yaşasın öğrenci dayanışması" sloganları atıldı.

Basın metnini okuyan Tutku Kırcalı, iktidarın tüm mekanizmalarıyla üniversiteler ve gençliğe saldırıyı sürdürdüğünü ancak bu saldırı karşısında gençliğin mücadele ettiğini belirtti. Kırcalı, "Sekiz yıldır failleri aydınlatılmayan, soruşturma süreci şeffafça yönetilmeyen, cezasızlığın ve kapı arkalarında çevrilenlerin gözümüzün önüne serildiği Suruç katliamı için adalet talep eden, bildiri dağıtırken tutukladıkları 6 arkadaşımızın arkasından anmaya katılan iki kişi daha tutuklandı. Hukukun okunan esamesine dahi aykırı olan bu uygulamayla bize gözdağı vermeye çalıştıklarının farkındayız. Aydınlatılmayan katliamlara, her geçen gün derinleşen krize, her gün daha fazla tehdit edilen ifade özgürlüğümüze karşı gençleri baskıyla, soruşturmayla, gözaltıyla, tutuklamayla susturmaya çalışıyorlar. Ama biz yaşamakta, insanca yaşamakta ısrar eden milyonlarız" ifadelerini kullandı.

İktidar baskıyı arttığında kendilerinin de dayanışmayı ve mücadeleyi artıracaklarını söyleyen Kırcalı, şöyle devam etti: "Onlar baskıyı her artırdığında biz birbirimizin elini daha sıkı tutacağız, saldırının dozunu her yükselttiklerinde daha fazla yan yana geleceğiz. Mücadelede omuz omuza vererek bir sıra arkadaşımızı dahi içeride bırakmayacağız, tek birimizi bile bu düzene ezdirmeyeceğiz. Mücadelemizi hepimiz bu baskılardan kurtulana kadar, tüm saldırıları püskürtene kadar, insanca yaşayana kadar ilmek ilmek öreceğiz."