20 Eylül 2024 Cuma

Boğaziçi Üniversitesi çalışanları baskılara karşı yürüyüş yaptı

Boğaziçi Üniversitesi'nde görevli personel üzerinde yoğunlaşan mobbing, sürgün, soruşturma ve rotasyon uygulamaları yapılan yürüyüşle protesto edildi. Boğaziçi Üniversitesi'nde Eğitim-Sen'in çağrısıyla çalışanların üzerindeki artan baskıya karşı eylem yapıldı. "Kayyum istifa", "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganlarıyla rektörlükten genel sekreterliğe yürünürken işçi temsilcisinin güvenlik tarafından içeri alınmaması tepki çekti.

Boğaziçi Üniversitesi'nde görevli personel üzerinde yoğunlaşan mobbing, sürgün, soruşturma ve rotasyon uygulamaları protesto edildi. Yönetime bundan sonra bu tür uygulamaları kabul etmeyeceklerini dile getiren çok sayıda kişi üniversite içerisinde yürüyüş gerçekleştirdi. Eylem başlamadan önce üniversite yönetiminin almış olduğu bir kararla üniversitede temizlik çalışanlarının örgütlü olduğu DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası örgütlenme uzmanı Gökhan Keskin üniversiteye alınmadı. Protesto yürüyüşüne öğrenciler de katılarak destek verdi.

Daha önce Boğaziçi Üniversitesi'nde yetkili sendika olan Eğitim Sen’in temsilcilerine ve aktif üyelerine soruşturma açılmıştı. Boğaziçi Üniversitesi yönetiminin, emekli olan personelin yaptığı işleri diğer personelin üzerine yıkarak iki kişinin yapacağı işi tek işçiye yaptırdığı bildirildi. Diğer kurumlar kadroya alınmayanlardan doğan boşluğu İŞKUR ve sosyal destek projeleri üzerinden kurumlara yük getirmeden aşmışlardı.