24 Eylül 2024 Salı

'Birleşik mücadele ile tecridi kırabiliriz'

Ankara'da Açlık grevindeki sosyalistler Devrimci Parti, HDP ve Emek Partisi'ni ziyaret etti. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) ve Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu (SGDF), "Tecride son ver Leyla'ya el ver" şiarıyla İstanbul'da gerçekleştirdiği dönüşümlü açlık grevini Ankara'ya devretti.
 
DEVRİMCİ PARTİ: BİRLEŞİK MÜCADELE İLE TECRİDİ KIRABİLİRİZ
 
Açlık grevindeki sosyalistler bugün ilk olarak Devrimci Parti Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, "Tecride karşı olan bu direnişi dışarıda başlatmalıydık. Bizim yapacağımız bu görevi Leyla Güven başlatmış oldu" dedi.
 
Devrimci Parti İl Başkanı Gültekin Koşdemir ise açlık grevi eyleminin tecride karşı önemli bir rol oynadığını söyledi. Koşdemir "İnsan bedenini açlığa yatırılması önemli bir adımdır. Dışarıdaki tecridi de kırmak önemlidir. Birlikte olduğumuz, cephe örgütlenmesi olarak gördüğümüz, gerekirse biz de dışarıda bedel alınacaksa dışarıda bir şeyler yapmamız gerekiyor. Gözaltılar, tutuklamalar olabilir, irademizi ortaya koymamız gerekiyor. Türkiye'nin bir bütün olarak tecride mahkum olduğunu görüyoruz, bunu kırmamız gerekiyor. Sağır ve dilsiz bir devlet ile mücadele ediyoruz. Birleşik mücadele ile birlikte sokaklarda tecridin kırılacağını inanıyoruz" diye konuştu.
 
HDP: LEYLA GÜVEN'İN AÇLIK GREVİ DALGA DALGA YAYILIYOR
 
Sosyalistler ardından HDP Ankara İl Örgütü ziyaret etti. Ziyarette konuşan açlık grevi direnişçisi Betül Yıldırım, Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi direnişinin kadın iradesini, devrimci iradeyi, tecridi parçalayacak iradeyi ortaya koyduğunu söyledi.
 
HDP Ankara İl Başkanı Hüseyin Gever ise sosyalistlerin açlık grevi direnişini selamladı. Leyla Güven'in 8 Kasım’da başlattığı açlık grevi direnişinin dalga dalga yayıldığını ifade eden Gever, "Bu direniş hapishanelerde açlık grevi ve ölüm orucu olarak devam ediyor. Kazanmaya kilitlenmiş bir direnişin önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu direnişe ESP, SKM, SGDF’lilerin açlık grevi bu halkaya yeni halka ekledi" dedi.
 
DBP İl Eşbaşkanı Şükriye Ercan da açlık grevlerine duyarsızlığa dikkat çekti. Ercan, "İktidarın var olan baskısı sadece Öcalan'a uyguladığı tecrit ile sınırlı değil. Halka da tecrit uyguluyor. Leyla Güven tecride karşı bu ateşi yakmıştır. Sizlerin yaptığı açlık grevi çok anlamlıdır" diye belirtti.
 
EMEP: AÇLIK GREVLERİNİ DOĞRU BULMUYORUZ, TALEPLERİ DESTEKLİYORUZ
 
Açlık grevindeki sosyalistler son ziyaretlerini Emek Partisi'ne gerçekleştirdi. Ziyarette konuşan Emek Partisi Ankara İl Başkanı Fikret Aslan, parti olarak açlık grevi ve ölüm oruçlarını doğru bulmadıklarını belirtirken, açlık grevi direnişçilerinin taleplerini desteklediklerini vurguladı.