1 Ekim 2024 Salı

'Bir grup kadının bir evde toplanması' suç sayıldı

SKM MYK üyelerinin, Balıkesir Savcılığı'nın 'bir grup kadının bir evde toplanması' üzerine başlattığı soruşturmayla gözaltına alındığı öğrenildi.

ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, SKM Sözcüsü Deniz Aktaş ve ESP-SKM MYK üyeleri Çiçek Otlu, Satiye Ok, Ebru Yiğit, Züleyha Mangan, Ezgi Bahçeci, Tanya Kara ile HDP Edremit İlçe Eşbaşkanı Sevgi Özdem Altınoluk'ta gözaltına alınmıştı. 

Avukatların verdiği bilgiye göre ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve SKM Sözcüsü Deniz Aktaş ile SKM MYK üyeleri hakkında Balıkesir Savcılığınca başlatılan bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

SKM'lilerin kadınlarla ilgili siyasal gelişmeler, İstanbul Sözleşmesi, 6284 sayılı yasa dahil bir dizi kadın özgürlük mücadelesinin gündemleriyle ilgili ve aynı zaman da tatil yapmak için bir araya geldiğini söyleyen avukatlar, gözaltı gerekçesinde 'bir grup kadının toplandığı' şeklinde ifadenin yer aldığına dikkat çekti.

Kadınların bir evde toplanmış olmasının suçlamaya konu edildiğini söyleyen avukatlar, evin 2.50 saatleri arasında özel harekat polislerince basıldığını, bilgisayar ve telefonlara el konulduğunu söyledi. Avukatlar, 4 günlük gözaltı süresi verildiğini, müvekkillerinin sağlık durumlarının iyi olduğunu ekledi.