22 Eylül 2024 Pazar

Beştaş ve Çepni Tuzla'da tersane işçileriyle buluştu

Tuzla'da tersane işçileriyle buluşan DEM Parti İBB Eşbaşkan adayları Beştaş ve Çepni, İstanbul'u emeğin temsil ettiğini; Kürt işçisinin, Alevilerin, kadınların, gençlerin kendilerini özgürce ifade ettiği, yönetime katıldığı bir kent haline getireceklerini vurguladı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, Tuzla tersaneler bölgesinde işçilerle buluştu. 

Sabahın erken saatlerinde işçi servislerinin kalktığı Tuzla İçmeler köprüsünde bir araya gelen eşbaşkan adaylarına DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, il ve ilçe örgütü üye yöneticileri, Birleşik İşçi Hareketi (BİH) eşlik etti. 

Burada bir süre işçilere bildiri dağıtıldıktan sonra Tuzla Gemi Tersanesi önüne yürüyüşe geçildi. Yol boyu bildiri dağıtılırken ve işçilere yönelik konuşmalarda DEM Parti'nin politikaları anlatılırken Beştaş ve Çepni de servis bekleyen işçilerle sohbet etti. 

Tuzla Gemi tersanesinde eşbaşkan adaylarını işçiler karşıladı. Beştaş ve Çepni işçilerden çiçek aldı. 

Tuzla Gemi tersanesinde de uzun süre halay çekildi, bildiri dağıtıldı. Çiçek Tersanesinde direnişte olan işçilerin de katıldığı buluşmada emeğin mücadelesinin yükseltileceği kaydedildi. 

Burada kısa bir açıklama yapan DEM Parti İBB Eşbaşkan adayı Murat Çepni, işçi ve emekçileri selamladı. Tuzla'nın tersanelerinde işçi sınıfının en ağır sömürüldüğü, en ağır güvencesiz çalışma şartlarına maruz bırakıldığı ve en ağır işçi cinayetlerinin yaşandığını kaydeden Çepni, "Bizler işçi sınıfının, yoksulların partisi olarak buradayız. Büyükşehir Başkanlığına da işçi sınıfının adayları olarak adayız. Bizim belediyemizde demokratik halkçı İstanbul belediyesi, işçi sınıfının belediyesi olacak. İşçi sınıfının adayları olarak buradayız ve işçi direnişlerin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz" dedi. 

İstanbul'un emeğin kenti olduğunun altını çizen Çepni, İstanbul'u emeğin temsil edildiği, Kürt işçisinin, Alevilerin, kadınların, gençlerin kendilerini özgürce ifade ettiği, yönetime katıldığı bir kent haline getireceklerini vurguladı. 

Eşbaşkan adayları seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirecekleri buluşma için Kadıköy'e geçti.