24 Eylül 2024 Salı

Belediye-İş Genel Başkan Yardımcısı Özkan: Bütün haklarımızı söke söke alacağız

Belediye-İş Sendikasında örgütlü Bakırköy Belediyesi işçilerinin başlattığı grevin 18. gününde 6 ilden gelen Belediye-İş Sendikası üyesi işçiler greve destek verdi.

Belediye-İş Sendikasında örgütlü Bakırköy Belediyesi işçilerinin, belediye yönetiminin "sıfır zam" dayatması karşısında başlattığı grevin 18. gününde Trakya, Kocaeli, Balıkesir, Bolu, Zonguldak ve Manisa'dan gelen Belediye-İş Sendikası üyesi işçiler greve destek verdi.

Evrensel'in haberine göre; Bakırköy Meydanına yürüyüş yaparak gelen işçiler, günlerdir talepleri için direnen Bakırköy Belediyesi işçileriyle buluştu. Hep bir ağızdan "Bakırköy işçisi yalnız değildir" sloganını atan yüzlerce işçi Bakırköy Özgürlük Meydanını miting alanına çevirdi. Meydanda işçilere seslenen Belediye-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Bayram Özkan, 2020'den bu yana olan bütün haklarımızı söke söke alacağız diyerek, "Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu 18 gündür her koşulda bu alanda bekleyen arkadaşlarımızın sabrının bir sınırı olduğunu bilmelidir. Cennet Bakırköy'ü cehenneme çevirmeyin. Bugün 6 ilden Belediye-İş üyesi arkadaşlarımız geldi. Önümüzdeki hafta yaklaşık 20 otobüs Aydın, Muğla, Eskişehir, Isparta ve Denizli'den arkadaşlarımız Bakırköy işçisiyle dayanışma duygularını iletmek için gelecek" dedi.

'GELİN MASAYA OTURUN, PULA DÖNEN MAAŞLARIMIZI DÜZENLEYELİM'
Bakırköy Belediyesinin işçilerin ve Belediye-İş Sendikasının sabrını sınadığını belirten Özkan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nu sözleşme masasına çağırarak, "Eğer sözleşme imzalanmazsa gelir belediyede otururuz ne sen ne de senin emniyet elemanların bizi oradan çıkarabilir. Buradan bir kez daha Kerimoğlu'na sesleniyorum gelin masaya oturun pula dönen maaşlarımızı düzenleyelim. İnsanca yaşanacak maaşlarla Bakırköy halkına hizmet edelim. 2020'den bu yana verilmeyen haklarımızı istiyoruz.7 aydır sözleşme masasındayız. Siz masaya gelene kadar 81 ilden arkadaşlarımızı Bakırköy'e getireceğiz. 81 İlde Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu'nun işçilere reva gördüğü ücretleri anlatacağız" diye konuştu. Açıklamanın ardından yüzlerce Belediye-İş Sendikası üyesi işçiler Bakırköy meydanından grev çadırına yürüdü.