24 Eylül 2024 Salı

Bel Karper ve AdkoTürk işçilerine İşçi Emekçi Mitingi daveti

24 Ekim'da Kartal Meydanı'nda gerçekleştirilecek İşçi Emekçi Mitingi çağrıcı örgütleri ve çeşitli işyerlerinden direnişçi işçiler, Bel Karper ve Adkotürk işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

24 Ekim'da Kartal Meydanı'nda gerçekleştirilecek İşçi Emekçi Mitingi çalışmaları devam ediyor. Miting çağrıcısı örgütler ve çeşitli işyerlerinden direnişçi işçiler, Tekirdağ Çorlu'da Bel Karper ve Çerkezköy'de Adkotürk işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

Grevleri 146. gününde olan Bel Karper işçilerine yapılan ziyarette konuşmalar gerçekleştirildi ve sohbetler edildi. İşçi ve emekçilerin sorunlarının ortak olduğu ifade edilen konuşmalarda, direnişlerin yaygınlaştırılması ve işçilerin birliğinin sağlanmasının önemine vurgu yapıldı.

Miting komitesi adına yapılan konuşmada, AKP-MHP iktidarının işçi-emekçilere hiçbir gelecek sunmadığını, devletin tüm kurumlarıyla birlikte sermayeye hizmet ettiğinin altı çizildi, emekçilerin taleplerine sahip çıkması ve 24 Ekim Kartal mitingine katılmaları çağrısı yapıldı.

Dayanışma ziyaretinde "Bel Karper işçisi yalnız değildir", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "Birleşe birleşe kazanacağız", "Direne direne kazanacağız", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Direnen işçiler yenilmezler", "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganları atıldı.

Dayanışma ziyaretleri ve miting çağrıları Bel Karper grevinden sonra, AdkoTürk direnişine ziyaretle sürdü. Yapılan konuşmalarda AdkoTürk işçileri mitinge davet edildi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan Adkotürk Makarna Fabrikasında Tek Gıda-İş Sendikasına üye olan işçiler tehdit ve baskıyla sendikadan istifaya zorlanmış, istifayı kabul etmeyen işçiler Kod-29 ile işten çıkarılmıştı.