24 Eylül 2024 Salı

Bayrampaşa Belediyesi işçilerinin direnişi 16. haftasında

Kod 29'a karşı 16 haftadır direniş sürdüren Bayrampaşa Belediyesi işçileri, hiçbir saldırının kendilerini engelleyemeyeceğini söyledi. İşçiler, bir daha ki basın açıklamasını da AKP önünde yapacaklarını kaydetti. 

Bayrampaşa Belediyesi işçilerinin Kod 29'a karşı mücadeleleri sürüyor. 16 haftadır direnen işçiler bugün de belediye binası önünde "İşçilerin birliği Kod 29'u yenecek! Atılan işçiler geri alınsın, Kod 29 iptal edilsin, 2018 yılında imzalanan TİS uygulansın, baskı, tehdit, mobbing son bulsun" yazılı pankartı açtı. "İnsanca Çalışma Koşulları İnsanca Yaşayacak Ücret İstiyoruz", "İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek", Atılan İşçiler Geri Alınsın", "Kod 29 İptal Edilsin" yazılı dövizlerin taşındığı eyleme İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) ve Emeğin Gücü Derneği de katıldı. 

Söz alan İzzettin Akan, Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Sarıkaya'ya seslendi. Akan "Bizi işten attın karşımıza çıkıp suçumuzu söylemiyorsun ama hakkında yalan söylüyorsun. İşçileri işe alım diye gelenlere 'İzzet'in villası var, İzzet'in arabası var' diyorsun. Burada herkesin önünde söylüyorum arabam varsa villa varsa Yalçın Sarıkaya'ya vereceğim. Ama yoksa sen bizi işe geri alacak mısın? Biz para pul mevki istemiyoruz. İşimizi istiyoruz" dedi.

Bayrampaşa Belediyesi'nde işçilerin köle gibi çalıştırıldığını söyleyen Akan, biz insanca çalışmak istedik, toplu sözleşme yaptık. İmzaladığınız sözleşmeye uymadınız. İftiralarla, sahte tutanakla Kod 29'la işten attınız" diye konuştu. 

Bayrampaşa Belediyesi yöneticilerinin sessiz kalarak, ya da işçilerin haklarında yalanlar söyleyerek direnişi durduramayacaklarının altını çizen Akan, Kod 29'a karşı mücadeleyi sürdüreceklerini ve haklarını aramaktan vazgeçmediklerini dile getirdi. Akan, bir daha ki basın açıklamasını da AKP önünde yapacaklarını söyledi.

Eylem, "Atılan İşçiler Geri Alınsın", İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek",  "Kod 29 İptal Edilsin" sloganları ile sona erdi.