21 Eylül 2024 Cumartesi

Batman'da kayıplar için eylem

İHD Batman Şubesi, 633. hafta eyleminde Abdulcelil Kaçar, Hüsnü Kaçar, Halil Erzen ve Rafet Özer için adalet istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, eylemlerinin 633. haftasında Gülistan Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde yan yana geldi. "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" pankartı açılan eylemde gözaltında kaybedilenlerin ve faili meçhul cinayetlerde katledilenlerin fotoğrafları taşındı.

Basın metni bu hafta 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı dolayısıyla Kürtçe okundu.

İHD Batman Şube yöneticisi Melek Atalay, 17 Mayıs 1994 tarihinde Siirt merkeze bağlı Kışlacık köyünde yaşayan Abdulcelil Kaçar, Hüsnü Kaçar, Halil Erzen ve Rafet Özer'in akıbetini sordu.

Abdulcelil Kaçar, Hüsnü Kaçar, Halil Erzen ve Rafet Özer'i bayram ihtiyaçlarını karşılamak için Siirt merkeze gittiğini ve yolda askerler tarafından durdurularak Kasaplar Deresine götürüldüğünü belirten Atalay, şöyle devam etti: "Yakalanan her dört kişi Kasaplar Deresinde çatışma süsü verilerek, Özel Harekât Timleri tarafından aynı gün infaz ediliyor. Öldürülen 4 kişinin cenazesinin üzerine düzmece bir şekilde silah bırakılarak, Newala Qesaba'ya atılıyor. Aileler, cenazeleri almaya giderken güvenlik güçleri tarafından başta 'Bunlar terörist' denilerek cenazeleri verilmiyor. Ailelerin anlatımlarına göre; basın bu olayı, 'Siirt kırsalında 4 terörist etkisiz hale getirildi' diyerek kamuoyuna servis ediyor."

Atalay, faillerin bulunması için çağrıda bulundu.