22 Eylül 2024 Pazar

Başaran: Öcalan'ın özgürlüğünü sağlayın

Batman'da HDP milletvekillerinin başlattığı açlık grevi sona erdi. HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, iktidara seslenerek, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılarak özgürlüğünün sağlanmasını istedi.
PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevine başlayan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in eylemine Batman'da destek veren milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Mehmet Rüştü Tiryaki, yaptıkları basın toplantısıyla açık grevini sonlandırdı.
 
HDP Batman il binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Başaran, üç gündür Güven'in taleplerini dile getirmek ve açlık grevinin kritik aşamaya varmadan kamuoyu oluşturmak için açlık grevi eylemi yaptıklarını belirtti. Başaran, "Buradan iktidara bir kez daha sesleniyoruz: İmralı lağvedilmeli ve derhal önce Öcalan üzerinde uygulanan tecrit kaldırılmalı ardından da özgürlüğü sağlanmalıdır. Biz HDP milletvekilleri olarak bugün eylemimizi bitirmiş olsak da eylemlerimiz sürecektir" diye konuştu.