24 Eylül 2024 Salı

Baldur işçileri grevlerinin 151. gününde oturma eylemi başlattı

Baldur işçileri grevlerinin 151. gününde, patronun grev kırıcı uygulamalarına karşı fabrika önünde oturma eylemi başlattı.

Kocaeli Çayırova'da bulunan Baldur Süspansiyon fabrikasında hakları için çıktıkları grevde 151. gününde olan işçiler, fabrika önünde oturma eylemi başlattı.

Grevdeki işçiler sendikalaştıkları için atılan işçilerle beraber, sendikal haklarının uygulanmasını ve toplu sözleşmeli olarak çalışmak istiyor. Grevlerinin 151. gününde oturma eylemi başlatan işçiler talepleri karşılanıncaya kadar mücadelelerini artırarak sürdüreceklerini belirtti.

Oturma eyleminde konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 Nolu Şube Başkanı Necmettin Aydın, İspanyol müdürlerin türlü oyunlarla grevi kırmaya çalıştığını, fabrikanın greve karşı üretimi sürdürüp yasadışı biçimde mal çıkarmaya devam ettiğini belirtti. Yaklaşık 8 aydır yılmadan mücadele ettiklerini belirten Aydın, grev kırıcılığına izin vermeyeceklerini sonuç alıncaya kadar mücadelelerini artırarak sürdüreceklerini söyledi.

NE OLMUŞTU?
İspanya sermayeli Baldur Süspansiyon fabrikasında Birleşik Metal-İş sendikasına üye olan 5 işçi işten atılmıştı. Atılan işçiler sendikalı olarak işe geri dönmek için fabrika önünde direnişlerine devam ederken patronun Birleşik Metal-İş ile toplu sözleşme masasına oturmaması sonu fabrikaya grev ilanı asıldı. Grev 151 gündür devam ediyor.