24 Eylül 2024 Salı

Bakırköy'de polis kalkanları önünde oturma eylemi

Çocukları açlık grevinde olan ailelerin Bakırköy Kadın Hapishanesi önünde yapmak istediği oturma eylemine polis tarafından engellendi. Bunun üzerine aileler polis kalkanları önünde eylemlerini gerçekleştirdi.
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle çocukları açlık grevinde olan ailelerin Bakırköy Kadın Hapishanesi önünde başlattığı nöbet eylemi bugün de devam etti. Ailelerin eylemine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Ömer Öcalan, Züleyha Gülüm ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği avukatları da eşlik etti.
 
Hapishane önüne yürüyen aileler ve milletvekillerinin önü polis tarafından kesildi. Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü ile tartışan milletvekileri engellemenin hukuksuz olduğunu belirtti. Emniyet müdürü ise hapishanenin genel güvenliği gerekçesiyle oturamayacaklarını ileri sürdü. Bunun üzerine Züleyha Gülüm, "Oturmanın nesi yasak" diye karşılık verdi.
 
Polis hapishanede olanların "terör suçlusu" olduğunu iddia ederken Milletvekili Ömer Öcalan, "Yarın kimin terör suçundan cezaevine gireceği belli değil. 5 yıl önce bizim önümüzü kesen, toplumsal olaylara müdahale eden, kendine kolluk kuvvetiyim diyen yüzlerce kişi şuan cezaevinde. Sizinle beraber çalışan ve mesai yürüten hakiminden, savcısından ve polisinden hepsi cezaevinde" dedi. 
 
İlçe Emniyet Müdürü sessiz oturma eyleminin suç olduğunu iddia etti. Bunun üzerine Ömer Öcalan, "Yasalar doğrultusunda bize verilen hakları kullanıyoruz. Siz geçmiş önümüze ne yasaya dayanarak, ne bir kuruma dayanarak bize engel oluyorsunuz. Güvenlikle alakası yok. İstanbul'un göbeğinde kimse gelip bu şehri bu ülkenin güvenliğini tehlikeye düşürecek durumda değil. Biz biliyoruz siz emir ve talimatla çalışıyorsunuz" diyerek karşılık verdi.
 
Tartışmanın ardından aileler polis barikatının önünde bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi. Ardından "Biji berxwedana zindanan" sloganları ve alkışlarla Şirinevler Meydanı'na kadar yürüyüş gerçekleştirildi.
 
Eylem burada sona erdi.