24 Eylül 2024 Salı

Bakırköy hapishanesi önünde annelerin oturma eylemine polis engeli

Açlık grevindeki yakınlarına destek olmak ve kamuoyu oluşturmak için nöbet eylemi yapan tutsak yakınları ikinci kez Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumu önünde bir araya geldi. Oturma eylemi yapan aileler polisin zoruyla hapishane önünden uzaklaştırıldı.

Tecride karşı açlık grevinde olan tutsakların taleplerine dikkat çekmek amacıyla Bakırköy kadın hapishanesi önünde oturma eylemi yapıldı. Dün başlayan nöbetin ikinci gününde tutsak yakınları, hapishane önünde toplanarak oturma eylemine geçti. Polisin, eylemi bitirilmesi yönünde anonslarının ardından anneler, on dakika sessizce oturdu. Bu sırada ailelerin avukatı, polislerle görüşme yaptı ve eylemin demokratik bir hak olduğunu belirtti.

Bir süre sonra polisler, tutsak yakınlarının üzerine yürüyerek kalkmaya zorladı. “Kalkmazsanız müdahale ediyoruz” diyen polislere “Biz anayız, yüreğimiz yanıyor. Çocuklarımız için burada oturmaya devam edeceğiz” diye karşılık verdiler. Anneler, oturma eylemini sonlandırırken eylemi önümüzdeki günlerde de sürdüreceklerini bildirdi. Bu sırada bir tutsak yakını, “Tecrit kalkana kadar biz buradayız. Öldürüyorlarsa öldürsün, tutukluyorlarsa tutuklasınlar. Biz her gün buraya geleceğiz. Çocuklar ölmesin, yaşasınlar. Her an ölüm haberi gelebilir. Tabutlar çıkabilir. Hep birlikte olalım, ayakta olalım” diyerek tepki gösterdi. Alkış ve zılgıtlarla müdahaleyi protesto eden aileler, hapishane önünden ayrıldı.