24 Eylül 2024 Salı

Bakırköy Belediye işçilerinin grevi 15. gününde

Belediye işçilerinin "sıfır zam" dayatmasına karşı başlattıkları grev 15. gününde sloganlar ve halaylar ile devam ediyor.

Belediye-İş Sendikasında örgütlü olan Bakırköy Belediyesi işçileri, belediye yönetiminin "sıfır zam" dayatmasına karşı grevlerinin 15. gününde basın açıklaması yaptı.

Eylemde konuşan Belediye-İş Sendikası Başkanı Bayram Özkan, bugün itibariyle 2 yıllık sözleşme teklif edildiğini söyledi. Özkan, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun "iki sendika arasındaki rekabetten kaynaklı gecikme oldu bunun faturasını belediye ödeyemez" söylemlerini hatırlatarak tepki gösterdi.

Özkan, Kerimoğlu'na "Belediye başkanına şunu söylüyorum: Dışı kırmızı içi sapsarı olan sendikayı işçinin başına bela eden kim senin müdürlerin bu işçileri mağdur etmek için bunları yaratan kim" sorusunu yöneltti ve ekledi: "Bakırköy kamuoyu değil türkiye kamuoyunun gerçekleri bilmesinde fayda var gerçekten insanları yanlış yönlendiriyorlar. Belediye başkanı kendi aralarında kavga etti diyor bunların hiçbiri gerçek değil."

Özkan, Kerimoğlu'nun hekim olduğunu ancak sadece doktorluğu iyi bileceğini ifade ederek "sendikacılığı biz iyi biliyoruz, yasaları çok iyi biliyoruz. 6356 sayılı sendikalar yasası kanunu bu hakkı Belediye-İş sendikasına verdi ve toplu sözleşmeyi 7 aydır müzakerelerle sonuçlandırılmadı yani belediye başkanının uzlaşmaz tutumu bu noktaya getirdi" dedi.

Özkan, haklarını alacaklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Biz 2020 yılının mart ayından bugüne kadar geriye dönük alacaklarımızı alacağız bu olay sadece Bakırköy'e maal olmadı Türkiye kamuoyuna maal oldu belediye başkanına söylüyorum burası Türkiye işçi sınıfı açısından kazanımla sonuçlanacak bir duruma geldi size yalvarmıyoruz ama siz masaya gelmek zorundasınız bu sizin göreviniz."

Açıklamanın ardından işçiler grev halayı çekti.