19 Eylül 2024 Perşembe

Bahçeci: 'Jin, jiyan, azadî' felsefemiz ve irademiz var 

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Kadın Meclisi Sözcüsü Bahçeci, "Bizler Jin Jiyan Azadî felsefesiyle yürüyüşümüzü ısrarla devam ettirmekte kararlıyız. İdamla yargılanan Peşxan Ezîzî'nin 'Biz ölümden değil onursuz bir yaşamdan korkarız' dediği noktadayız. Kadın kazanımlarını korumaya ve büyütmeye, toplumu ise savunmaya devam edeceğiz" dedi. 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kadın Meclisi Sözcüsü Berivan Bahçeci, gündemdeki gelişmelere ve son süreçte gerçekleştirdikleri atölyelere dair DBP Genel Merkez Basın İrtibat Bürosu'nda basın toplantısı gerçekleştirdi.

Savaş siyasetine sarılanların doğaya ve yaşama savaş açtığını dile getiren Bahçeci, sokakta yaşamaya mahkum edilen hayvanların katledilmesine izin vermeyeklerini kaydetti.

'HANEDAN ÇIKARLARINI DEĞİL KÜRT HALKININ ÇIKARLARINI TERCİH EDİN'
Kürt sorununda demokratik çözüm istediklerini, sömürgeci AKP-MHP bloğunun işgal saldırılarını sürdürdüğünü söyleyen Bahçeci, KDP'nin ihanetine dikkat çekti. Bahçeçi, "Üs kurduğu Federe Kürdistan'ın Zap, Avaşin ve Metina alanlarına başlattığı saldırılarla halk, topraklarından zorla göç ettiriliyor. KDP'nin askeri noktaları Türkiye'nin elinde. 2014 yılında KDP bir siyasi parti olmaktan çok bir aile hanedanlığı gibi Kürtlerin mücadelesine karşı konumlanmış durumda. Kürdistanlı kadınlar olarak KDP'ye sesleniyoruz: Günübirlik hanedan çıkarlarını Kürt halkının çıkarlarına tercih ettiniz. Kürtlerin düşmanlarıyla iş birliği yaptınız. İhanet savaşının öncüsü oldunuz. Bunun için Jin Jiyan Azadi şiarıyla ile Şengal'de karanlık çeteleri yenenler, Başûr'lu yoksullar, Kurdistan'ın yurtsever evlatları saltanatınıza rıza göstermeyecek, yönetimdeki ömrünüz zannettiğinizden daha kısa sürecek" dedi. 

'ÖCALAN'IN FİZİKİ ÖZGÜRLÜĞÜNÜN SALĞANMASI MÜCADELE GEREKÇEMİZDİR'
Kürdistan'da özel savaş politikalarının uygulandığını belirten Bahçeci, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan mutlak tecrit işkencesine tepki gösterdi. "AKP-MHP'nin mutlak tecrit ile savaşı büyütmek istediğini; tecridi toplumun tüm hücrelerine yaymak istediğini, toplumu açlığa, sefalete mahkûm ettiğini iyi görüyoruz. Ancak bunu başaramayacak. Toplumun buna rızası yok. Sayın Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması bizim temel mücadele gerekçemizdir" ifiadelerini kulandı.

'KADIN KAZANIMALRINI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
İran rejimininPexşan Ezîzî ve Şerife Muhammadi'ye verdiği idam cezalarını hatırlatan Bahçeçi, şöyle devam etti: "DBP Kadın Meclisi olarak kadınlarla bir araya gelme zeminlerini çoğaltmak, kadın mücadelesini büyütmek ve saldırılara karşı güçlü bir mücadele hattını örmek için özel savaş politikalarına karşı atölyeler düzenliyoruz. Şimdiye kadar 29 atölye gerçekleştirdik, yaklaşık bin 200 kadınla bir araya geldik. Özel savaş politikalarını konuşmak, tartışarak bilince çıkarmak ve farkındalık yaratmak için mahalle mahalle, sokak sokak, cadde cadde, ev ev kadınlarla bir araya gelmeye devam edeceğiz. Karanlığı aydınlığa çıkaracak güneşimiz, 'jin, jiyan, azadî' felsefesimiz ve irademiz var. Bizler 'jin, jiyan, azadî' felsefesiyle yürüyüşümüzü ısrarla devam ettirmekte kararlıyız. İdamla yargılanan Peşxan Ezîzî'nin 'Biz ölümden değil onursuz bir yaşamdan korkarız' dediği noktadayız. Kadın kazanımlarını korumaya ve büyütmeye, toplumu ise savunmaya devam edeceğiz."