18 Eylül 2024 Çarşamba

Ayşenur Ezgi Eygi son yolculuğuna uğurlandı

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından hedef alınarak katledilen ISM aktivisti Ayşenur Ezgi Eygi, memleketi Didim'de toprağa verildi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da 6 Eylül'de İsrail askerleri tarafından hedef alınarak katledilen Amerikan vatandaşı Türkiyeli aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, memleketi Didim'de toprağa verildi.

Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) aktivisti Ayşenur Eygi'nin cenazesi, 13 Eylül'de önce Bakü'ye, oradan da İstanbul'a ulaştırılmıştı. Naaş, İstanbul'daki törenin ardından İzmir'e gönderildi ve burada ikinci bir tören düzenlendi.

Daha sonra Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Eygi'nin cenazesi, akşam saatlerinde memleketi Aydın'ın Didim ilçesine teslim edildi. Eygi için bugün saat 13.12'de Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi ve Eygi'nin naaşı Didim Asri Mezarlığı'na defnedildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Kaldıraç, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emek Partisi (EMEP) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP), "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Ayşenur yoldaş ölümsüzdür", "Katil ABD Ortadoğu'dan defol" sloganları ve Filistin bayraklarıyla cenaze töreninin gerçekleşeceği camiye yürüdü.