24 Eylül 2024 Salı

AYEDAŞ işçileri Maltepe'deki EnerjiSA binası önünde eylemde

İstanbul'un Anadolu Yakası'na enerji dağıtım hizmeti veren AYEDAŞ'ta çalışan yüzlerce işçi EnerjiSA'nın Maltepe'deki genel merkezi önünde eylemde.

Nisan sonunda İstanbul Avrupa Yakası'nda başlayan, dün Ankara ve Adana'ya da uzanan işçi eylemlerinin bu sabahki adresi de İstanbul Anadolu Yakası. İstanbul'un Anadolu Yakası'na enerji dağıtım hizmeti veren AYEDAŞ'ta çalışan yüzlerce işçi EnerjiSA'nın Maltepe'deki Genel Merkez binası önünde toplandı. İşçiler, patron ile sarı sendika Tes-İş arasındaki görüşmelerde resmi enflasyon oranı altında ücret artışı dayatılmasına tepki gösteriyor.

"Kölelik sözleşmesini kabul etmiyoruz / İnsanca yaşayacak bir ücret istiyoruz" yazılı pankart ile EnerjiSA önünde yapılan eylemde Tes-İş yöneticilerinin konuşmaları sıklıkla "yuh" sesleri ile kesildi. İşçiler "Kapalı kapılar ardından görüşme istemiyoruz" dedi. Tes-İş yöneticileri işçilere rağmen görüşmeye girdi, işçiler sendikacılara istifa çağrısı yapıyor.

İşçiler, Tes-İş Sendikası'nın AYEDAŞ ile imzaladığı sefalet zammını içeren sözleşmeye tepki gösteriyor. EnerjiSA'nın "2021'in ilk altı ayında yüzde 48 büyüdüğünü belirten işçiler, işçilere ise TÜİK'in açıkladığı resmi enflasyonu oranının altında zam teklif edildiğini belirttiler. Devam eden görüşmelerde süreç Yüksek Hakem Kurulu'na gitmeden zam teklifinin işçilerin insanca bir ücret talebi dikkate alınarak revize edilmesini istedi. 

Eylemde sık sık "İşçiyiz, haklıyız, kazacacağız", "Sendika istifa" sloganları atılıyor. Sözleşmeyi imzalayan Tes-İş yöneticilerini de protesto eden işçilerin bekleyişi devam ediyor.