20 Eylül 2024 Cuma

Aydın'da direnişteki belediye işçilerine dayanışma ziyareti

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Sosyal-İş Genel Başkanı Metin Ebetürk ile siyasi parti, demokratik kitle örgütü temsilcileri ve direnişçi Tariş işçilerinin katılımıyla 128 gündür direnişte olan Aydın Büyükşehir Belediyesi işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarılan Sosyal-İş Sendikası üyesi 9 işçiyle dayanışmak amacıyla basın açıklaması yapıldı.
 
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Sosyal-İş Genel Başkanı Metin Ebetürk, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz, DİSK üyesi sendikaların genel merkez ve şube yöneticileri, siyasi parti ve demokrtik kitle örgütü temsilcilerinin yanı sıra DİSK Gıda-İş üyesi direnişçi Tariş işçileri de katıldı.
 
Burada bir konuşma yapan Sosyal İş Genel Başkanı Metin Ebetürk, işçilerin Anayasal haklarını kullandığı için işten çıkarıldığının altını çizerek, 128 gündür işçilerin barışçıl bir biçimde mücadelelerini sürdürdüklerini, Sosyal-İş sendikasının diyalog ile sorunun çözümü için çaba gösterdiğini ancak Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bu ayıbı sona erdirmek için herhangi bir adım atmadığını ifade etti.
 
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da konuşmasında işverenlerin ve siyasi iktidarın sendikal örgütlenmeyi, özellikle de DİSK'in örgütlenmesini önlemek için kullandığı oldukça tanıdık yöntemlerin Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulandığına işaret ederek, tüm işçilerin işe alınması, Sosyal İş sendikası ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlanılması gerektiğini söyledi.
 
Açıklama boyunca sık sık "İnadına sendika, inadına DİSK” sloganı atıldı.