19 Eylül 2024 Perşembe

Avrupa SKB'den 701. hafta çağrısı

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği, AKP/Saray iktidarının hedefindeki Cumartesi Anneleri ile dayanışma çağrısı yaptı, "701. haftada da Avrupa kentlerinde sokaklarda olalım" dedi.
Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), yazılı bir açıklama yaparak herkesi, AKP/Saray iktidarının hedefindeki Cumartesi Anneleri ile dayanışmaya çağırdı.
 
700. kez Galatasaray'da bir araya gelen kayıp yakınlarına yönelik polis saldırısına dikkat çeken SKB, "Faşist saray diktatörlüğü, 700 haftada kayıpların kemiklerini isteyen Cumartesi Annelerine saldırarak bir kez daha gerçek yüzünü göstermiştir. Ardından Süleyman Soylu'nun açıklaması, Cumartesi Annelerini karalamaya, saldırısına kılıf bulmaya çalışarak, işledikleri insanlık suçlarını arada değil 23 yıl, bin yılda geçse gizlemeye yetmeyecektir. Her daim ellerimiz yakalarında olacaktır" dedi.
 
Ailelerin 1 Eylül Cumartesi günü 701. kez Galatasaray'da bir araya geleceğini hatırlatan SKB, şu çağrıyı yaptı: "Cumartesi Anneleri, Cumartesi insanları faşist saldırılara dün boyun eğmediler, bugünde boyun eğmeyeceklerini, 701 haftada da aynı gün, aynı saatte Gakatasaray meydanında hesap sormaya devam edeceklerdir. Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği olarak, 700 haftada olduğu gibi 701 haftada da Avrupa'nın her yerinde Cunartesi Anneleriyle dayanışmak ve saldırıyı kınamak i?in oturma eylemlerine tüm kadınları yüreklerimizi Cumartesi Annelerin yürekleriyle buluşturmaya, çığlıklarına ses katmaya çağırıyoruz."