29 Eylül 2024 Pazar

Atılım gazetesinin dört sayısı toplatıldı

Türk devletinin savaş suçlarını teşhir eden, halklara mücadele çağrısı yapan Atılım gazetesinin son dört sayısı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından toplatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İşçi Sınıfı ve Ezilenlerin Sesi Atılım gazetesinin "örgüt propagandası" yaptığı iddiası ile ayın gün dört sayısı hakkında basım, dağıtım ve satış yasağı getirdi.

Atılım gazetesinin 30 Eylül tarihli 82., 7 Ekim tarihli 83., 14 Ekim tarihli 84. ve 21 Ekim tarihinde basılan 85. sayısında Türk devletinin Kürt halkına karşı işlediği suçları teşhir eden, gerillaya karşı kimyasal silah kullandığına ilişkin haber ve yazılar gerekçe gösterilerek kararda gazetenin 4 sayısının toplatılması kararı da verildi.

Yasaklanan sayılardaki "örgüt propagandası" yapıldığı iddia edilen cümleler ise şöyle:

85. sayı: "Kürdistan'da gerillalar gazla katledildi".

84. sayı: "Sömürgeci faşist Kürdistan'da işgal ve imha saldırılarını", "Kürdistan'ın dört parçasında yaşanan üç katliam ve bir eylemle adları duyulan beş Kürt kadın", "İki Kürt kadını fedai gerillalar Mersin'de faşist şefin katlimcılarının bulunduğu bir merkezde fedai eylemi düzenlediler",

83. sayı: "Kürt halkına karşı kirli ve kuralsız bir soykırım savaşı yürütülüyor", "Kimyasal ve taktik nükleer bomba kullanılıyor", "SİHA'lar kullanılarak katliamlar gerçekleştiriliyor", "HPG'nin Mersin'de polisevini fedai eylem tarzıyla vurması"

82. sayı:, "Sosyalistlere özgürlük kahrolsun faşist Türk devleti", "Kürdistanlı ... göçmenler olmak üzere sokağa çıkma... çağrısında bulundu", "Türk devletinin işkence politikasını", "Mersin'de Polisevi'ne yönelik gerçekleştirilen politik askeri eylemin nasıl bir saflaşma yarattığını", "Rehin tutulan HDP'nin eski genel başkanı", "Mersin'de TECE polisevine bombalı saldırı düzenlendi... Eylemi gerçekleştiren iki kadın savaşçının", "Mersin'de polisleri hedef alan eylemlerden Bursa'da gardiyanları taşıyan servis aracının hedef alınmasına bunların hepsi ezilenlerin ve onların öncülerinin... şiddet eyleminin biçimidir, meşrudur, haklıdır"