24 Eylül 2024 Salı

Atal: Akbelen'de maden açılırsa cübbemi yakıp, avukatlığı bırakacağım

Akbelen davası avukatlarından İsmail Hakkı Atal, "Akbelen'de maden ocağı açılırsa Adalet bakanlığı önünde cübbemi yakıp avukatlığı bırakacağımı deklare ettim" dedi.

Limak ve İçtaş Holding'in ortak projesi YK Enerjinin rant ve karı uğruna Akbelen Ormanının katledilmesini engellemek için İkizköylülerin direnişi 2 haftadır sürüyor. Akbelen direnişçileri Jandarmanın saldırısı, işkenceli gözaltı, susuz bırakılmalarına rağmen bir adım geri atmıyor.

Akbelen davası avukatlarından İsmail Hakkı Atal, maden açıldığı takdirde mücadeleyi başka bir boyuta evrilteceğini duyurdu. Son iki yılın yedi ayını gece gündüz alanda nöbet tutarak geçirdiğini belirten Atal, orman kesimi sonrasındaki sürecin evrildiği durumun Avukat Arif Ali Cangı ile birlikte sınırlarını aştığını söyledi.

Atal, "Akbelen mücadelesi Türkiye'de ekoloji mücadelesi için bir devrilme noktası niteliğinde Alanda sürekli avukat olması idarenin elini zorlaştırıyor. İkinci mevzu ise Erinç (Sağkan) alana geldiğinde söylediğim ‘artık hukuk varmış gibi davranamayacağımız ve TBB'nin yargının AKP yargısı olduğunu ifşa etmesi bu konuda bir şeyler yapması gerektiğidir. Aynı şeyleri Aydın, İzmir, Muğla, Adana ve Bursa baro başkanlarına net şekilde söyledim" hatırlatması yaptı.

Atal, "Akbelen'de maden ocağı açılırsa Adalet bakanlığı önünde cübbemi yakıp  avukatlığı bırakacağımı deklare ettim" dedi.