18 Eylül 2024 Çarşamba

Artvin'de iki kişi kundaklama iddiasıyla gözaltına alındı

Reşit Kibar cinayetinin azmettiricileri tüm delillere rağmen serbest bırakılırken, jandarma cinayete tepki gösterenlerin peşine düştü. Hopa'da iki kişi kundaklama iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar kısa süre sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Artvin'de Yıllar Kibar ve Mutlu Akyüz isimli iki kişi Muhammet Ustabaş'ın abisine ait kereste atölyesinin ateşe verilmesi olayıyla ilgileri olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar kısa süre sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Artvin Cankurtaran mevkiinde maden projelerine karşı ormanlarını savunmak için nöbet tutanlara yönelik silahlı saldırıda Reşit Kibar katledilmiş, bunun ardından Hopa Çavuşlu köyünde bulunan gençler köyde faaliyet gösteren kereste atölyelerinin faaliyetlerini durdurtmuştu.

Köyde bulunan üç atölyeden biri Reşit Kibar'ın katili Muhammet Ustabaş'ın abisine, diğeri de orman parkı projesinin ihalesini alan Yapısoy Beton'un sahipleri Yunus Merttürk ve Reşit Merttürk'ün akrabalarına ait.

Muhammet Ustabaş'ın abisine ait kereste atölyesi, Hopalı gençler tarafından "Reşit Kibar ölümsüzdür" sloganlarıyla 5 Eylül perşembe gecesi ateşe verildi. Hopalı gençler, atölyenin derhal boşaltılıp kapatılması konusunda uyarmış, faaliyetlerini durdurmuştu.