18 Eylül 2024 Çarşamba

Artık Yüksekdağ'ın da ketılı var

HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tutuklu bulunduğu Kandıra Hapishanesi'nden Demirtaş'a destek tweeti atarak, "Sonunda benim de bir ketılım oldu :) Kandıra'da seçim çalışmalarına tam gaz devam. Sevgiyle, dayanışmayla..." dedi.
HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tutuklu bulunduğu Kandıra Hapishanesi'nden cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a destek tweeti attı. 
 
Demirtaş'ın Twitter hesabı, tutuklanmasından uzun süre sonra aktifleştirilmiş ve avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajlar hesabından paylaşılmıştı. 
 
Figen Yüksekdağ'ın Twitter hesabından ise tutuklanmasından sonra bugüne kadar hiç paylaşım yapılmadı. 
 
Bugün ise Yüksekdağ, Twitter hesabından "Sonunda benim de bir ketılım oldu @hdpdemirtas ? Kandıra’da seçim çalışmalarına tam gaz devam. Sevgiyle, dayanışmayla..." açıklaması yaptı.
KETIL NEDİR?
 
Geçen yıl Selahattin Demirtaş'ın hesabından tweet atılması üzerine Edirne F Tipi Hapishanesi'ndeki hücresi basılarak cep telefonu aranmıştı. Demirtaş, söz konusu aramayı Twitter hesabından şöyle duyurmuştu:
 
1-Merhaba arkadaşlar. Bu twitleri cezaevinden atmıyorum. Dışarıdan atılıyor twitler.
 
2-Zaten biliyoruz demeyin çünkü bunu bilmeyenler var Ankara'da. Hesabımdan twit atılınca, cezaevi odamızda rutin dışı twit araması yapıldı.
 
3-Cezaevi personelini de zan altında bırakan bu trajikomik hükümet aklını çok da yadırgamıyorum artık.
 
4-Odada twit bulunamadı doğal olarak. Çay için kettle vardı sadece, ondan da twit atılamayacağına kanaat getirildi.
 
5-Twitter'ın kuşundan bile korkuyorsanız, darı ekmeyin o zaman.
 
Söz konusu paylaşımlar sosyal medya gündem olmuştu. 
 
Demirtaş, geçtiğimiz haftalarda da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Millet tamam derse gideriz" sözlerine atfen sosyal medyada başlatılan T A M A M eylemine biraz geç katılmıştı. 
 
Demirtaş, "Ketılda arıza vardı, onun için geciktim. T A M A M" diye yazmıştı.