18 Eylül 2024 Çarşamba

Arhavi Emek ve Demokrasi Gücü Platformu'ndan adalet talebi

Artvin'de doğasını savunan Reşit Kibar'ın katledilmesine ilişkin Arhavi'de yapılan açıklamada, adalet talebi dile getirildi. Arhavi Emek ve Demokrasi Gücü Platformu, Kibar'ın katledildiği Cankurtaran'daki ağaç kesimine karşı direnişlerini sürdüreceklerini vurguladı.

Arhavi Emek ve Demokrasi Gücü Platformu, Artvin'in Arhavi ilçesinde Eski Cami önünde eylem yaptı. Doğasını savunurken silahla öldürülen Reşit Kibar için adalet talebinin dile getirildiği eylemde, Cankurtaran'da ağaç kesimine karşı direnişlerini sürdüreceklerini açıkladı.

Yaşam alanlarının, doğanın korunması için her türlü mücadeleyi vereceklerini kaydeden platform bileşenleri, "Cankurtaran'da ağaç kestirmeyeceğiz, doğamızı savunacağız. Bu mücadelede kararlıyız ve sesimizi her platformda duyurmaya devam edeceğiz" dedi.

Açıklamanın sonunda, Reşit Kibar için adalet talebi yinelenirken, olayın aydınlatılması ve sorumluların hesap vermesi gerektiği vurgulandı. Eylemde sık sık "Çeteler halka hesap verecek", "Reşit Kibar ölümsüzdür", "Madene hayır" sloganları atıldı.